VIDIMO SE U KUMROVCU! Od 25. do 29. kolovoza održat će se manifestacija "Eko, etno, fletno - festival Kumrovec 2021." u sklopu koje će se održati i "Bučnica Fest"

“Naše goste i ove godine očekuju vrhunske bučnice, domaća vina i proizvodi, muzejske radionice, atrakcije, igre, izložbe, nagrade i – ljubazni domaćini”

Objavljeno: 17.08.2021. Alen Brodar

U Kumrovcu će se od 25. do 29. kolovoza održati turistička manifestacija “Eko, etno, fletno – festival Kumrovec 2021.” u sklopu koje je 28. kolovoza na rasporedu “Bučnica Fest 2021.”. – “Eko, etno, fletno“ je festival namijenjen svim ljudima koji očuvanje tradicije doživljavaju kao važnu činjenicu, ne za “konzerviranje” društva, već kao naslijeđenu vrednotu i poticaj za budući rad.  U našoj destinaciji interes posjetitelja uz odmor traži  upoznavanje kulture življenja domicilnog društva, te prirodnih vrijednosti. Iz toga nam i proizlazi slogan “Najpoznatije selo na svijetu!”. Osim zbog čuvenog muzeja na otvorenom “Staro selo”, posjetiteljima nudimo kroz razne manifestacije i atrakcije  sudjelovanje u istima. Tako naše goste i ove godine očekuju heligonke, vrhunske bučnice, muzejske radionice, vrhunska domaća vina, domaći proizvodi, proslava 70. rođendana DVD-a Kumrovec, atrakcije, sportske igre, izložbe, nagrade i ljubazni domaćini – rekla nam je Danijela Lončar, jedna od organizatora festivala, na koju se nadovezao načelnik Kumrovca Robert Šplajt, najavivši ovogodišnji Bučnica Fest:
– To je gospodarska, turistička i edukativna manifestacija, natjecanje u pripremanju bučnice, ocjenjivanje i proglašenje pobjednika kojemu se dodjeljuje priznanje Zlatna buča.
Manifestacija je pokrenuta s ciljem promocije zagorske tradicionalne kuhinje, buče kao vrhunske namirnice i proizvoda od buča te ostale turističke ponude Krapinsko – zagorske županije, s naglaskom na turističku ponudu općina Kumrovec, Desinić i Zagorska Sela. Manifestaciju posjećuje oko 2000 posjetitelja, a pratili su je mediji na državnoj i lokalnoj razini. Vidimo se u Kumrovcu! – rekao je načelnik Šplajt, ujedno i predsjednik tamošnje Turističke zajednice.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba