Gnjusan slučaj iz jedne općine u Primorsko – goranskoj županiji

Zbog zadovoljenja pohote pred djevojčicom (13), uhićen 24-godišnji vođa katoličkih skauta Riječke nadbiskupije

Objavljeno: 13.08.2021. zagorjeinternational

U Rijeci je u srijedu 24-godišnjak uhvaćen zbog spolne zlouporabe djeteta mlađeg od 15 godina i zadovoljavanja pohote pred djetetom mlađim od 15 godina.

Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci javlja da postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 24-godišnjak počinio kaznena djela na štetu 13-godišnje djevojčice i to od prosinca 2020. do lipnja 2021. godine na području jedne općine u Primorsko – goranskoj županiji.

Index doznaje da je riječ o mladiću koji je bio predsjednik Zdruga katoličkih skauta Riječke nadbiskupije. Preuzeo je skaute nakon što je Marin Miletić otišao u politiku i postao Mostov zastupnik. Vodio ih je godinu i pol dana.

DORH-ovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

– Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci je prije dva dana, po primitku kaznene prijave Policijske uprave primorsko-goranske protiv hrvatskog državljanina (1997.) zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenih djela spolne zlouporabe djeteta mlađeg od 15 godina iz članka 158. stavak 1. i 2. Kaznenog zakona i zadovoljenja pohote pred djetetom mlađim od 15 godina iz članka 160. stavak 1. KZ-a, provelo dokaznu radnju prvog ispitivanja uhićenog osumnjičenika te je protiv njega donijelo rješenje o provođenju istrage. (11. 8. 2021.) Postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 24-godišnjak počinio navedena kaznena djela na štetu djevojčice (2008.) od prosinca 2020. do lipnja 2021. godine na području jedne općine u Primorsko-goranskoj županiji.

Sucu istrage Županijskog suda u Rijeci podnijet je prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv okrivljenika zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenih djela (članak 123. stavak 1. točka 2. i 3. Zakona o kaznenom postupku) –  navodi se u priopćenju. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba