"NA MLADIMA SVIJET OSTAJE": Zabočki Crveni križ sa svojim podmlatkom obilježio Međunarodni dan mladih s međimurskim kolegama i vršnjacima na najbolji mogući način

LJETO ZA PAMĆENJE: Na Rabu se družili i igrali sportske igre u moru

Objavljeno: 13.08.2021. Alen Brodar

Gradsko društvo Crvenog križa Zabok i njihov Podmladak, učenici OŠ Ksavera Šandora Gjalskog iz Zaboka, zajedno s  Gradskim društvom Crvenog križa Čakovec s njihovim Podmlatkom, učenicima osnovnih škola Međimurske županije, pridružili su se vršnjacima u obilježavanju Međunarodnog dana mladih, i to na najbolji mogući način – međusobnim druženjem i sportskim igrama u moru.

Igre su  organizirali domaćini zajedničkog ljetovanja na Rabu,  Dječje odmaralište “Varaždin“ uz njihove animatore Željku, Karla i Dijanu te voditelje Mirjanu, Dubravku, Mihaelu, Snježanu, Josipa i Ružicu. – Od 2000. godine, 12. kolovoza se obilježava Međunarodni dan mladih. Jedinstvena je to prigoda da se prisjetimo stare poslovice “Na mladima svijet ostaje !”.  U današnje vrijeme mnogostrukih izazova,  mladi pokazuju društvenu odgovornost te promiču mnoge vrijednosti poput zalaganja za opće dobro, humanost, socijalnu pravdu, volontiranje i druge, sa željom da promjene koje pokreću donesu samo svima bolje sutra – ističu iz GDCK-a Zabok, dodajući da je ljetovanje učenika iz Zaboka omogućio Grad Zabok, a za učenike Međimurske županije Gradsko društvo Crvenog križa Čakovec.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba