U Novom Marofu u tijeku radovi na modernizaciji i uređenju nerazvrstanih cesta i putova vrijedni oko 3,6 milijuna kuna

“ZNAČAJNE I VAŽNE INVESTICIJE“: Ove smo godine radili nova asfaltiranja, ali i podosta proširenja, popravaka, uređenja postojećih cesta – želimo njihovo održavanje podići na višu razinu

Objavljeno: 10.08.2021. zagorjeinternational

U Novom Marofu u tijeku je cijeli niz radova, a veliki ih se dio odnosi na modernizaciju i uređenje nerazvrstanih cesta i putova. Riječ je o investicijama vrijednim oko 3,6 milijuna kuna.

– Ove smo godine radili nova asfaltiranja, ali i podosta proširenja, popravaka, uređenja naših postojećih cesta jer želimo održavanje nerazvrstanih cesta podići na višu razinu. To su značajne i vrlo važne investicije – kaže gradonačelnik Novog Marofa, Siniša Jenkač.

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije sudjeluje u sufinanciranju s oko 150.000 kuna.

– Budući da smo mi u petoj skupini razvijenosti, znači nismo nerazvijeni, nemamo šanse za takve infrastrukturne projekte dobivati značajnija sredstva – ističe gradonačelnik.

Na novomarofskom je području više od 500 kilometara nerazvrstanih cesta koje su većinom uređene, a trenutno se radi na onim cestama koje su duge do dva kilometra, u područjima u kojima je jedno ili dva kućanstva. 

– To je dosad bilo financijski teško, ali unazad nekoliko godina riješili smo nekoliko takvih nerazvrstanih cesta – kaže Jenkač.

Radi se i u centru Novog Marofa, gdje je u tijeku jedna od značajnijih investicija – uređenje i proširenje šetnice uz potok Koroščak.

– Dosta je radova ovdje već obavljeno. Šetnica je osvijetljena i asfaltirana, a polako, kako postajemo vlasnici dijela zemljišta, tako i uređujemo taj dio uz potok Koroščak. Dio smo, dakle, uredili, ali s radovima ćemo nastaviti jer su pred nama još asfaltiranje i rubnjaci – istaknuo je gradonačelnik Jenkač uz napomenu da će se za kompletno uređenje šetnice uz potok Koroščak izdvojiti oko 193.000 kuna.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba