Kod kapelice sv. Vinka u Modrovcu održan 10. međunarodni književni susret posvećen Srcu Isusovom i Marijinom

“Kako se radovi iščitavaju više puta, svaki puta iz njih izvire nova emocija“

Objavljeno: 09.08.2021. zagorjeinternational

U nedjelju je kod kapelice sv. Vinka u Modrovcu kod Gornje Stubice održan 10. međunarodni književni susret posvećen Srcu Isusovom i Marijinom, kojeg su zajednički organizirali udruga ‘Lipin cviet’, župa sv. Jurja mučenika, Općina Gornja Stubica i mještani Modrovca.

Za objavu u zborniku, tročlano izborno povjerenstvo u sastavu Mladen Ptičar, predsjednik društva hrvatski katolički muževi župe Đurmanec, Sandro Majsec i vlč. Nikola Jurković, odabrali su 86 radova. Glavne teme radova su ljubav prema Bogu, Isusu, Mariji, svecima, ali i prema čovjeku i bližnjima, a 22 autora na Recitalu pročitalo je svoje radove.

-Velika je čast, odgovornost i izazov od velikog broja pristiglih radova odabrati one koji će se objaviti. Kako se radovi iščitavaju više puta, svaki puta iz njih izvire nova emocija, a sada kada sam i prisustvovao čitanju radova samih autora, ponovno sam radove doživio na jedan novi, drugačiji način – kazao je Mladen Ptičar, u ime izbornog povjerenstva.

Program Recitala vodila je predsjednica udruge Lipin cviet Tatjana Hikec koja je u ime organizatora, Mladenu Ptičaru i načelniku Jasminu Krizmaniću uručila prigodne poklone za 10 godina Recitala te se zahvalila svima na pomoći i podršci u organizaciji Recitala.

Načelnik Krizmanić zahvalio se organizatorima na 10 godina Recitala, na ustrajnosti te se osvrnuo na budućnost i godine koje su pred njima.

Svim prisutnim autorima uručene su i zahvalnice za sudjelovanje, nakon čega je uslijedila pobožnost Srcu Isusovu i sveta misa koju je predvodio upravitelj Župe vlč. Nikola Jurković. Nakon svete mise nastupili su puhački orkestar Vatrogasne zajednice Općine Gornja Stubica, pod ravnanjem Petra Ruka i Vokalisti svetog Jurja, pod ravnanjem Ivice Kontenta. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba