Objavljen Javni poziv za dodjelu potpora u poljoprivredi na području Marije Bistrice

Općina dodjeljuje sredstva za umjetno osjemenjivanje krava i krmača, uzgoj i držanje krava te subvencionira kamate poljoprivrednih kredita

Objavljeno: 08.08.2021. zagorjeinternational

Općina Marija Bistrica objavila je Javni poziv za dodjelu potpora u poljoprivredi. Bespovratne potpore dodijelit će se za razvoj stočarstva – umjetno osjemenjivanje krava i krmača, očuvanje stočarske proizvodnje – poticaj za uzgoj i držanje krava te razvoj poljoprivredne proizvodnje – subvencioniranje kamata poljoprivrednih kredita.
Za razvoj stočarstva – umjetno osjemenjivanje krava i krmača, korisniku će se odobriti iznos od 100 kuna po plotkinji za obavljeno prvo osjemenjivanje, zatim za očuvanje stočarske proizvodnje – poticaj za uzgoj i držanje krava, potpora će se odobriti korisniku za uzgoj i držanje krava po domaćinstvu do najviše dvije krave u tekućoj godini u iznosu od 500 kuna po kravi te za razvoj poljoprivredne proizvodnje – subvencioniranje kamata poljoprivrednih kredita, potpora će se odobriti korisniku za sufinanciranje kamata na poljoprivredne kredite u visini od jedan posto kamata za sklopljeni iznos kredita prema otplatnom planu, samo uz sudjelovanje Krapinsko – zagorske županije.
Zahtjev za dodjelu potpora podnosi se najkasnije do 15. prosinca, odnosno do utroška sredstava u proračunu Općine za 2021. godinu, uz priloženu svu potrebnu dokumentaciju i na propisanim obrascima koji se mogu dobiti u Općini Marija Bistrica, na adresi Trg pape Ivana Pavla II. 34 ili preuzeti na internetskim stranicama Općine, a ispunjeni zahtjevi s pripadajućom dokumentacijom dostavljaju se osobno ili poštom na istu adresu. Sve dodatne informacije dostupne su na internetskoj stranici Općine.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba