Središnji državni ured za demografiju i mlade dodijelio Općini Bednja 220.000 kuna za razvoj predškolske djelatnosti

NAČELNIK POLJAK: Važno je ulagati da se nepovoljni demografski trendovi na području općine preokrenu nabolje, a svakako je dobrodošla pomoć s državne razine

Objavljeno: 06.08.2021. zagorjeinternational

Središnji državni ured za demografiju i mlade dodijelio je Općini Bednja 220.000 kuna u svrhu održavanja i razvoja predškolske djelatnosti u 2021. godini.
Sredstva su dodijeljena nakon provedenog Javnog poziva općinama indeksa razvijenosti I. – IV. skupine, a ovom demografskom mjerom osigurava se financijska potpora za održavanje i razvoj predškolske djelatnosti u općinama Republike Hrvatske.
Načelnik Bednje Damir Poljak istaknuo je važnost ove demografske mjere za predškolski odgoj na području općine, podsjećajući kako je pedagoške godine 2019./2020. završen projekt uređenja nekadašnje zgrade stare škole i otvaranja dječjeg vrtića u Bednji, u koji je uloženo 7,8 milijuna kuna, a 23. studenoga 2020. godine u Dječji vrtić “Zibeljko” u Bednji krenulo je 45 mališana.
– Vrtić u Bednji je naš esencijalni projekt. Važno je ulagati da se sadašnji nepovoljni demografski trendovi na području naše općine preokrenu nabolje. A tu je svakako dobrodošla i pomoć s državne razine, ovoga puta u obliku potpore Središnje državnog ureda za demografiju i mlade – kazao je načelnik Poljak.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba