KRŠ I LOM U ZAGREBU - LETJELE BAKLJE I KAMENJE: U navijačkim neredima sudjelovalo je 300-tinjak navijača Dinama i stotinjak navijača Legije

Oštećeno je pet ugostiteljskih objekata i tri parkirana vozila, Poljaci su vraćeni kući

Objavljeno: 04.08.2021. zagorjeinternational

Nakon sinoćnjih navijačkih nereda i masovne tučnjave u zagrebačkoj Dubravi, u kojoj su se sukobili navijači GNK Dinamo i poljske Legije uoči večerašnje utakmice između spomenuta dva kluba, oglasila se i Policijska uprava zagrebačka. Letjele su baklje, a sudionici tučnjave sukobili su se palicama i jedni na druge bacali kamenje.

– Jučer, 3. kolovoza oko 21.30 sati na području Dubrave, na parkiralištu trgovine u Dankovečkoj ulici, došlo je do tučnjave između navijačkih skupina gostujućeg i domaćeg kluba. Na samom mjestu događaja, radi odbijanja izravnog napada na policijske službenike i sprečavanja daljnjeg napada 400-tinjak navijača, policijski službenici su uporabili sredstava prisile – tjelesne snage i palice prema većem broju osoba te tom prilikom nije bilo ozlijeđenih. U daljnjem tijeku postupanja vrlo brzo je uspostavljeno povoljno stanje javnog reda i mira, uz prisutnost svih raspoloživih snaga Policijske uprave zagrebačke, s ciljem sprječavanja eventualno novih sukoba i održavanja povoljnog stanja. Nadalje, utvrđeno je da je u ranije opisanom sukobu sudjelovalo oko 300 navijača domaćeg kluba te stotinjak navijača gostujućeg kluba. Prema dosad prikupljenim informacijama, od posljedica sukoba nije bilo ozlijeđenih osoba, međutim, oštećeno je pet ugostiteljskih objekata te su oštećena tri parkirana vozila. Radi se o četiri ugostiteljska objekta u Dankovečkoj ulici, jednom u Ulici Dubrava te dva osobna automobila marke VW Golf, oboje zagrebačkih registarskih oznaka u vlasništvu 49-godišnjaka i 54-godišnjaka te Audi A4 njemačkih nacionalnih registarskih oznaka u vlasništvu 26-godišnjaka. Pod pratnjom policije gostujući navijači su napustili područje Republike Hrvatske dok se kriminalističko istraživanje nastavlja – kažu iz zagrebačke policije.

Kako doznaje Jutarnji list, navodno se radilo o planiranoj provokaciji Poljaka koji su autobusima, dijelom s jadranske obale gdje su se nalazili na ljetovanju, dijelom iz inozemstva, došli u Zagreb kako bi izazvali nerede uoči utakmice.

Navodno se radilo o više autobusa punih poljskih navijača, a Poljaci su kao metu napada namjerno izabrali kvart Dubravu, budući da su informirani kako se tamo nalaze najžešći navijači Dinama.


 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter