RAZGLEDAJTE DO 29. KOLOVOZA: Retrospektiva "1991. - 2021." Alfreda Krupe nova je umjetnička poslastica za sve posjetitelje umjetničke galerije Westgatea

“Nema boljeg poziva u našu galeriju od toga da ovdje možete vidjeti djela jednog svjetski poznatog hrvatskog umjetnika i to – besplatno”

Objavljeno: 04.08.2021. Jelena Jazbec

Retrospektiva “1991. – 2021.” Alfreda Krupe nova je umjetnička poslastica za sve posjetitelje umjetničke galerije Westgate Shopping Cityja. Izložba je otvorena u srijedu, a moći će se razgledati do 29. kolovoza, od 10 do 21 sat.

‘Prerastao’ Hrvatsku

– Drago mi je da u ime trgovačkog centra Westgate Shopping City i naše umjetničke galerije “kvART” možemo pozdraviti velikog hrvatskog umjetnika Alfreda Krupu Freddyja, koji je ‘prerastao’ Hrvatsku, s obzirom na to da je izlagao u jednom od meni osobno najomiljenijih muzeja i galerijskih prostora na svijetu, u MoMA-i u New Yorku, ali i na cijelom nizu drugih respektabilnih mjesta. Mislim da je ovo jedan sjajan odabir autora i jedna sjajna retrospektiva koja nam dolazi nakon velike izložbe Ivana Kožarića koja je prije nekoliko dana završila ovdje u našoj galeriji. Krupina retrospektiva zapravo obuhvaća trideset godina rada ovog velikog umjetnika, a možemo vidjeti cijeli niz različitih tehnika i motiva te različitih platna na kojima su se radila ova umjetnička djela. Mislim da nema boljeg poziva u našu galeriju od toga da se ovdje mogu vidjeti djela jednog svjetski poznatog i priznatog hrvatskog umjetnika, a ulaz za posjetitelje je besplatan – rekao je Marko Župa, voditelj komunikacija Westgate Shopping Cityja.

Izložba obuhvaća odabrane radove Alfreda Krupe iz perioda od 1991. godine do danas. Prikazani radovi prate umjetnikov interes kroz različite motive (portret, autoportret, krajolik), tehnike (ugljen, uljni pastel, tuš, sumi-e slikarstvo tušem, akvarel, ulje, kombinirane tehnike, kolaž, akril, monotipija), formate (od intimnih do vrlo velikih), upotrijebljene slikarsko – crtačke alate i materijale (labudovo pero, plastično pero, kist, novine, laneno platno, razni orijentalni papiri za sumi-e slikarstvo, akvarel papir, karton, platno i dr.).

Japansko slikarstvo

Krupa je rođen 1971. godine u Karlovcu. Diplomirao je slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu 1995. godine, a tijekom 1998. i 1999. studira japansko slikarstvo tušem (Tokyo Gakugei University), kao prvi hrvatski akademski slikar nagrađen postdiplomskom istraživačkom stipendijom Vlade Japana (Kenkyusei, Monbusho stipendija). – Izlagao sam na mnogo mjesta, a ovo je prvi puta da izlažem u ovom dijelu Hrvatske. Ovo su moji radovi od studentskih dana do nekih najnovijih radova inspiriranih aktualnim događajima i mislim da sam sa svojom ekipom uspio oformiti jednu cjelinu koja će biti zanimljiva posjetiteljima galerije i Westgatea – rekao je Krupa.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba