PETROVSKO NAKON 25 GODINA IMA SVOJ NOGOMETNI KLUB: Za sada imaju veteransku ekipu, natjecat će se u II. Županijskoj ligi, a cilj je treniranje mlađih naraštaja

“Veliku podršku pružio nam je i Petar Bočkaj, na kojeg smo jako ponosni. Ovaj je kraj oduvijek imao dobre nogometaše”

Objavljeno: 01.08.2021. Valentina Cigula

Općina Petrovsko dobila je svoj nogometni klub, i to nakon 25 godina. Naime, ondje je od 1987. djelovao Nogometni klub Plamen Petrovsko, ali je nakon devet godina postojanja, zbog nedostatka nogometnog igrališta, ratnih okolnosti, ali i financija, ugašen.
Kako nam je ponosno ispričao predsjednik novoosnovanog NK Petrovsko Mladen Šerek, ideja o ponovnom osnivanju kluba rodila se tijekom uobičajenih nedjeljnih okupljanja s njegovim prijateljima, na kojima bi, uz druženje i razgovor, naravno, zaigrali i nogomet.
– U Slatini je izgrađeno igralište početkom 80-ih godina, tako da tradicija igranja nogometa kod nas postoji više od 40 godina. Tamo smo se okupljali i rodila se ideja o osnivanju nogometnog kluba. Uz podršku prijatelja, odlučio sam krenuti u realizaciju tog projekta. Prije nekoliko godina, kad sam tu ideju spomenuo sada, nažalost, pokojnom načelniku Ivanu Šanjugu, bio je oduševljen i obećao je pomoći, no, nažalost, njega više nema, ali sadašnji načelnik Stjepan Krklec također nam je obećao pomoći, a ja sam siguran da će tako i biti – kaže Šerek.

Izabrano vodstvo

Početkom godine krenuli su u prikupljanje potrebne dokumentacije, a na sjednici 7. lipnja izabrali vodstvo kluba. Uz njega kao predsjednika, tu su i Davor Hršak kao dopredsjednik, Goran Horvat kao tajnik te Dario Hršak kao blagajnik.
Glavni problem trenutno im je to što nemaju svoje igralište, pa će tako domaće utakmice igrati na igralištu NK Vatrogasca iz Brezove, u općini Sveti Križ Začretje.
– Uspjeli smo prijaviti veteransku selekciju za igranje u drugoj Županijskoj ligi, koja počinje 30. kolovoza. Okupili smo oko 25 igrača i to su uglavnom domaći dečki, s time da imamo i nekoliko igrača iz Brezove. Zahvaljujemo Nogometnom klubu Vatrogasac što nam je ustupio igralište za održavanje domaćih utakmica – kazao je Šerek.
Trenutno nemaju trenera, ali predsjednik kluba otkriva da u budućnosti planiraju educirati barem dva trenera jer cilj im je trenirati i mlade naraštaje.
– Glavni moto kod pokretanja bio nam je da se treniraju i mlađi uzrasti jer na mladima svijet ostaje, stoga na jesen planiramo krenuti u otkup zemljišta, kako bismo okrupnili zemljište i u budućnosti mogli izgraditi igralište. Ovo područje uvijek je davalo dobre nogometaše, kao što je Petar Bočkaj, na kojeg smo izuzetno ponosni. On je jedan od ponajboljih igrača Nogometnog kluba Osijek, koji nam je također obećao podršku u našem projektu – rekao nam je naš sugovornik.
Ističe i da su veliku podršku dobili od strane Vida Šanjuga te ostalih poduzetnika iz općine i okolice, ali i iz Nogometnog saveza Krapinsko – zagorske županije.

Prva utakmica

Veterani Nogometnog kluba Petrovsko već su odigrali i svoju prvu utakmicu.
– Veterani Krapinskih Toplica pozvali su nas u sklopu njihove manifestacije BadlFest. Kako je sada vrijeme godišnjih odmora, malo smo se teže organizirali i skupili, ali uspjeli smo. Odigrali smo neriješeno, rezultatom 1:1, domaćini su nas lijepo ugostili, dojmovi su pozitivni i jedva čekamo nova okupljanja. Već ovog vikenda imamo turnir u Brezovi, koji će nam ujedno biti i prvi koji ćemo odigrati. Prije početka sezone imamo i nekoliko dogovorenih prijateljskih utakmica – otkriva Šerek, pa zaključuje da je cilj kluba izgradnja zdravih sportskih i prijateljskih odnosa te promocija općine Petrovsko.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba