ZAGORSKA POLICIJA I OVOG VIKENDA POJAČANO NADZIRE PROMET - apeliraju na vozače, posebno mlade:

“Spas od ljetnih vrućina ne tražite u konzumaciji alkoholnih pića, jer time povećavate mogućnost prometnih nesreća i stradavanja u njima”

Objavljeno: 31.07.2021. zagorjeinternational

Kako bi se smanjilo stradavanje osoba u prometnim nesrećama, posebice tijekom vikenda, zagorska policija pojačano nadzire brzinu kretanja vozila, upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola i/ili droga, korištenje sigurnosnog pojasa, nepropisno korištenje mobitela tijekom vožnje, ali i ostale prometne prekršaje. Pozornost će se posvetiti i nadzoru mladih vozača, vozača bicikala, mopeda i motocikala te nadzoru recidivista u činjenju prometnih prekršaja.

– Podsjećamo sve sudionike u prometu na nužnost poštivanja prometnih propisa, a posebno na poštivanje ograničenja brzine kretanja, vožnje pod utjecajem alkohola, korištenje sigurnosnog pojasa i pravilan prijevoz djece u vozilima, kao i korištenje mobitela ili sličnih uređaja tijekom vožnje. Vozače mopeda i motocikala podsjećamo da ne upravljaju neregistriranim i neosiguranim vozilima, da koriste zaštitne kacige i da ne vrše pretjecanja vozila na nepreglednim mjestima. Prije svake radnje vozilom, vozač se mora uvjeriti da je može sigurno izvesti. Apeliramo na vozače da spas od ljetnih vrućina ne traže u konzumaciji alkoholnih pića, jer time povećavaju mogućnost događanja prometnih nesreća i stradavanja osoba u njima. Za poseban oprez molimo mlade vozače i vozače starije životne dobi – kažu iz Policijske uprave krapinsko – zagorske.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba