PLAĆE KAO NA ZAPADU IMAJU I NEKI HRVATI: Zaposlenici u deset tvrtki imaju plaću iznad 4000 eura

Jedna tvrtka u RH lani je radnicima isplaćivala prosječnu mjesečnu plaću od preko 80 tisuća kuna

Objavljeno: 31.07.2021. zagorjeinternational

Prosječne plaće kao na zapadu postoje i u Hrvatskoj. Doduše, riječ je o iznimkama, ali zaposlenici u deset tvrtki u Hrvatskoj imaju prosječne neto plaće iznad 4000 eura, piše Novac.hr.

Tvrtka u Hrvatskoj u kojoj se lani najviše isplatilo raditi, zagrebačka je podružnica talijanske korporacije KT – Kinetics Technology. Navodno je ova tvrtka, čija je ekspertiza u izgradnji, održavanju i razvoju postrojenja u energetici, uključena u projekt modernizacije Rafinerije Rijeka. Prema Fini, u KT-u je lani prosječna neto plaća iznosila čak 80.853 kune.

Na drugom mjestu je jedina tvrtka registrirana izvan Zagreba. Riječ je o splitskoj tvrtki Mejaši Prvi, poznatoj kao investitoru u najveći trgovački centar u Dalmaciji – Mall of Split. Ova je tvrtka lani isplatila prosječna neto primanja od 78.955 kuna.

Po tome je pretekla i svjetski poznatu konzultantsku kuću McKinsey & Company, u čijoj je podružnici za jadransku regiju prosječna neto plaća lani iznosila 38.820 kuna.

Na četvrtom je mjestu Microsoft Hrvatska. Podružnica najveće softverske kompanije na svijetu u Hrvatskoj svojim zaposlenicima isplaćuje prosječnu neto plaću od 36.330 kuna.

Izuzevši Fortenova grupu, odnosno, bivši Agrokor, koji se smjestio na devetom mjestu najboljih platiša s prosječnom mjesečnom neto plaćom od 32.826 kuna, sve ostale tvrtke na popisu su farmaceuti. Tako na popisu slijede redom Roche, Boehringer Ingelheim, AbbVie, Novo Nordisk Hrvatska i Novartis Hrvatska.

Švicarski Roche je djelatnike plaćao 36.211 kuna mjesečno, a njemački Boehringer Ingelheim 35.585 kuna. Američki AbbVie isplatio je svojim radnicima u Hrvatskoj prosječnu plaću od 33.943 kune, danski Novo Nordisk 33.746 kuna, a švicarski Novartis 32.620 kuna.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba