Varaždinski župan Anđelko Stričak otkrio:

“Prioritet nam je Zagorska brza cesta od Varaždina do Krapine – već krajem godine raspisat ćemo natječaj za izgradnju prve dionice”

Objavljeno: 27.07.2021. zagorjeinternational

Varaždinski župan Anđelko Stričak, najavljujući ključne projekte nove županijske vlasti za VTV, rekao je da bi projekt Zagorske brze ceste mogao biti prvi koji će krenuti s realizacijom, prenosi Varaždinski.net.

Stričak je otkrio kako bi već krajem ove godine mogao biti raspisan natječaj za izgradnju prve dionice, od Varaždina do Tužnog.

– Među ključnim projektima, prioritet je svakako Zagorska brza cesta, od Varaždina preko Ivanca i Lepoglave do Krapine. Već krajem godine bit ćemo u poziciji raspisati natječaj za izgradnju prve dionice -rekao je Stričak.

O ovom se projektu počelo govoriti još 1999. godine u nacionalnim strateškim dokumentima. Radi se o cesti koja će kao transverzala spojiti autoceste Zagreb – Macelj (A2) i Goričan – Zagreb (A4), a istovremeno rasteretiti državnu cestu koja povezuje Varaždin sa zapadnim dijelom Varaždinske županije. Zagorska brza cesta išla bi od varaždinske obilaznice kod Poljane Biškupečke, nastavila sjeverno od naselja Tužno i Črešnjevo pa pokraj Cerja Tužnog i Stažnjevca, sjeverno od Ivanca do Lepoglave te nakon toga do Bednje i dalje prema Zagorju.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba