Župan Željko Kolar posjetio Općinu Jesenje, gdje se susreo s novim načelnikom Darijem Cvrtilom

PRIORITET JE INFRASTRUKTURA: “Moramo rješavati problem klizišta, a u planu je i izgradnja spojne ceste između Gornjeg i Donjeg Jesenja”

Objavljeno: 26.07.2021. Jelena Jazbec

Krapinsko – zagorski župan Željko Kolar posjetio je općinu Jesenje, u sklopu obilaska jedinica lokalne samouprave koje su nakon izbora dobile nove čelnike.

– Na današnjem smo sastanku prošli kroz protekle četiri godine, što je sve Županija radila na području općine Jesenje te iznijeli neke planove razvoja s naše strane, ali isto tako zahvaljujem načelniku koji me izvijestio o stanju koje je zatekao u općini te o problemima i projektima koje priprema u svome mandatu. Nažalost, ono što znamo, jest da su najveći problemi klizišta, stoga sam dao nalog ravnatelju ŽUC-a da zajedno s Općinom vidimo, iako već otprilike znamo na koji način bismo radili proširenje određenih dionica, ali isto tako i sanacije klizišta. Ima jedna odlična ideja načelnika oko projektiranja nove ceste, a dotaknuli smo se i problema vezanog uz sufinanciranje rada vrtića u jedinicama lokalne samouprave koje do sada nisu imale vrtiće. Naravno da su iskoristile mogućnost povlačenja bespovratnih sredstava za izgradnju vrtića jer postoji potreba na njihovom području, ali tu je isto tako i realnost malih fiskalnih kapaciteta, što će očigledno dovesti do problema u sufinanciranju rada vrtića. Upoznao sam načelnika, zajedno sa svojim suradnicima, i s gospodarskim ulaganjima u OPG-ove, poljoprivredne udruge, dok je Zagorska razvojna agencija prezentirala sve one mogućnosti suradnje koje nudi i vjerujem da ćemo uspostaviti intenzivnu suradnju kako bismo u sljedeće četiri godine realizirali što više projekata koje si je zamislio načelnik sa svojom ekipom, ali isto tako i ja sa svojom – poručio je župan Kolar.
Načelnik Dario Cvrtila zahvalio mu je na posjetu i otvorenosti za suradnju.

– Naglasak u četverogodišnjem mandatu prvenstveno je na infrastrukturi. Upoznali smo župana s problemima s kojima se susrećemo, s problemima koje smo naslijedili, sa situacijom u Općini. Među našim planovima za realizaciju u ovom mandatu, svakako je rješavanje problema klizišta. Složili smo se i da je dobra ideja izgradnja nove spojne ceste između Gornjeg i Donjeg Jesenja, s obzirom na to da je postojeća cesta neadekvatna za odvijanje prometa jer postoji određeno ‘usko grlo’ na kojem je prometovanje otežano. Vidjet ćemo kako ćemo to moći realizirati. Otvorili smo i pitanje demografije te vrtića koji je iz te sfere. Postoji, naime, problem financiranja, no vjerujem da ćemo i uz pomoć države i uz pomoć Županije pronaći rješenje za rješavanje problema – zaključio je Cvrtila.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba