Načelnik Gornje Stubice Jasmin Krizmanić uputio je otvoreno pismo HŽ putničkom prijevozu

“Roditelji su ogorčeni, moraju dolaziti po djecu u Zabok jer ste ukinuli vlak s polaskom u 19.52 iz Zagreba za Gornju Stubicu”

Objavljeno: 23.07.2021. zagorjeinternational

Načelnik Gornje Stubice Jasmin Krizmanić uputio je otvoreno pismo HŽ putničkom prijevozu, vezano uz izmjene voznog reda na pruzi Zabok – Gornja Stubica. Pismo prenosimo u cijelosti.
Novim izmjenama voznog reda, na pruzi Zabok – Gornja Stubica, potpuno ste ukinuli vlakove u večernjim terminima radnim danom, kao i nedjeljom i blagdanom u jutarnjim satima. Iz svega proizlazi da putnik, radnik, učenik, student, ima zadnji vlak iz Zagreba u 18 sati i 17 minuta, a koji ostvaruje vezu iz kolodvora Zabok za Oroslavje, Stubičke Toplice, Donju i Gornju Stubicu, što je nedopustivo, jer radna vremena, kao i predavanja, traju i do 19.30 sati.
S obzirom na izneseno, molimo Vas da vlak s polaskom iz Zagreba u 19 sati i 52 minute, svojim dolaskom na kolodvor Zabok, ima vezu za Gornju Stubicu, tj. da vratite ukinuti vlak 3230 u promet, što je i zahtjev učenika, studenata, kao i njihovih ogorčenih roditelja koji moraju svojim automobilima dolaziti po njih u Zabok jer nemaju vlak ukinut s vaše strane. Isti učenici i studenti koriste subvencionirani prijevoz od strane naših općina i Grada na relaciji do Zagreba – Glavni kolodvor, a ne samo do Zaboka. Imamo i pitanja i pritužbi naših izletnika iz Zagreba koji vole Gupčev kraj i Sljeme, a koji ne mogu nedjeljom i blagdanom doći u naš kraj jer nemaju vlak iz Zaboka za Gornju Stubicu. Zato tražimo da vratite u promet ukinuti jutarnji vlak broj 3214 s polaskom iz Zaboka u 08.47 sati za Gornju Stubicu, kao što i ostvaruje i ima vlak krapinski kraj, što znači za Krapinu ima vlak, a za Gornju Stubicu nema.
Zahtjev stanovnika našeg Gupčevog kraja je da vratite ukinute vlakove u promet i to:

  • vlak 3230 s polaskom iz Zaboka u 21.30 sati radnim danom
  • vlak 3214 u 08.47 sati nedjeljom i blagdanima

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba