Uz proslavu Dana općine i župe, u četvrtak u Loboru počinje manifestacija “Janine“

“Loborfest“ je na rasporedu u nedjelju, a vrhunac proslave u ponedjeljak, uz župno proštenje i Večer folklora

Objavljeno: 21.07.2021. zagorjeinternational

U Loboru ovog četvrtka počinje manifestacija “Janine”, kojom se obilježava Dan župe i općine Lobor. Manifestacija će trajati do ponedjeljka, 26. srpnja.

Prvog dana manifestacije, u Lovačkom domu s početkom u 15.30 sati, održat će se darivanje novorođene djece, a nakon toga nastavit će se Dječji dan u Zazidju. U subotu će se održati nastup grupe All Stars u Zazidju i koncert Tamburaškog sastava Črni Tomaši u Župnoj crkvi s početkom u 20.30 sati, a u nedjelju dječji koncert Zbora “Sveta Ana“, s početkom u 20 sati. Toga dana održat će se i  Loborfest, festival oberkrajner glazbe, u Zazidju, s početkom u 17 sati. Od sportskog programa, u petak s početkom u 18 sati na školskom igralištu počinje Noćni nogometni turnir mjesnih odbora, a u nedjelju se održava tradicionalni ribički kup te autocross i motocross utrke na stazi Glinište.

Središnja proslava održat će se u ponedjeljak, na blagdan sv. Ane. Nakon glavnog župnog proštenja i središnjeg misnog slavlja, kojem prethodi mimohod udruga, s početkom u 13 sati održat će se svečana sjednica povodom Dana općine. U 19.30 sati u Društvenom domu, KUD Lobor priprema Večer folklora.

Posebna svečana proslava i ove se godine organizira za bračne parove koji slave jubilarne godine braka. Obnova bračnih zavjeta održat će se u petak u župnoj crkvi, s početkom u 19 sati.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba