PREMJEŠTAJI U ZAGREBAČKOJ NADBISKUPIJI: Nove župnike dobivaju Tuhelj, Zabok, Kraljevec na Sutli i Velika Erpenja

Don David Leskovar, rodom iz Pregrade, imenovan studentskim kapelanom na Sveučilištu u Zagrebu

Objavljeno: 19.07.2021. zagorjeinternational

Objavljena su imenovanja, razrješenja i premještaji u Zagrebačkoj nadbiskupiji, o kojima je odluku donio nadbiskup zagrebački, kardinal Josip Bozanić.
Na području Krapinsko – zagorske županije, do promjene će ovog ljeta doći u Župi Tuhelj. Dosadašnji župnik vlč. Dragutin Šengula imenovan je župnikom u Župi sv. Martina biskupa u Karlovcu – Hrnetić, a službu tuheljskog župnika preuzet će vlč. Božo Belinić, koji je do sada bio župnik u Župi Presvetog Srca Isusova pri KBC-u Sestre milosrdnice u Zagrebu.
Dugogodišnji zabočki župnik vlč. Marijan Culjak zbog zdravstvenih razloga razriješen je službe župnika te je imenovan supsidijarom u toj župi, a privremeno je na bolovanju. Službu župnika u Zaboku preuzet će vlč. Branko Risek, koji je razriješen službe upravitelja Župe bl. Alojzija Stepinca u Dugoj Resi. Vlč. Tomislav Šagud, koji je bio privremeni upravitelj zabočke župe, imenovan je župnikom Župe Presvetog Trojstva u Zagrebu – Prečko.
Vlč. Eugen Kropek razriješen je službe župnika u Župi Presvetog Trojstva u Kraljevcu na Sutli te je umirovljen, a službu župnika preuzet će vlč. Alen Vrbek, koji je razriješen službe župnog vikara u Župi BDM Žalosne u Zagrebu – Špansko te je imenovan upraviteljem Župe Kraljevec na Sutli i Župe sv. Ane u Rozgi.
Vlč. Ivan Režek zbog zdravstvenih je razloga razriješen službe župnika u Župi Sveta Tri Kralja u Velikoj Erpenji te je umirovljen, a upraviteljem te župe imenovan je vlč. Luka Slijepčević, župnik u Župi BDM od Sedam Žalosti u Velikom Trgovišću.
Vlč. dr. Stjepan Sirovec, navršivši kanonsku dob, razriješen je službe supsidijara u Župi Uzvišenja Svetog Križa u Svetom Križu Začretju te će kao svećenik u miru, kada ustreba, pastoralno pomagati u toj župi.
Vlč. Kornelije Grgić razriješen je službe župnog vikara u Mariji Bistrici te je imenovan supsidijarom u Svetištu i u Župi Uznesenja BDM u Mariji Bistrici, kao i u Župi sv. Andrije apostola u Lazu Bistričkom, a vlč. Mirko Brlić razriješen je službe upravitelja Župe bl. Augustina Kažotića u Lupoglavu te je imenovan supsidijarom u Svetištu i Župi Uznesenja BDM u Mariji Bistrici, kao i u Župi sv. Andrije apostola u Lazu Bistričkom.
P. Alen Mažić razriješen je službe župnog vikara u Svetištu i u Župi Uznesenja BDM u Mariji Bistrici te je imenovan župnim vikarom u Župi sv. Ivana, apostola i evanđelista, u Zagrebu – Utrina.
Don David Leskovar, salezijanac rodom iz Pregrade, razriješen je službe župnog vikara u Župi Duha Svetoga u Zagrebu – Jarun te je imenovan studentskim kapelanom na Sveučilištu u Zagrebu, s posebnom pastoralnom brigom za studente u domovima “Stjepan Radić” i “Cvjetno naselje”.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba