U Klanjcu održan prijem za roditelje novorođenčadi

U cijeloj prošloj godini u Klanjcu je rođeno 18 beba, a ove godine samo u prvoj polovici – njih 15

Objavljeno: 17.07.2021. zagorjeinternational

Gradonačelnik Klanjca Zlatko Brlek i predsjednica Gradskog vijeća Mirjana Smičić Slovenec održali su u četvrtak prijem za roditelje koje je razveselila prinova u obitelji u prvoj polovici ove godine. Uz njih, mališane je dočekala i knjižničarka klanječke Gradske knjižnice Mirjana Čelec. Bio je to prvi ponovni susret uživo s najmlađim stanovnicima Klanjca i njihovim roditeljima od početka pandemije koronavirusa.

Uz čestitke, roditelji su primili financijsku potporu grada koja iznosi 2000 kuna za prvo dijete,  3000 kuna za drugo, 4000 kuna za treće dijete, dok se za svako sljedeće dijete potpora povećava za tisuću kuna.

Kako se u cijeloj prošloj godini rodilo tek 18 beba, prvi ovogodišnji prijem s čak 15 novorođenih malih Klanjčanki i Klanjčana vrlo je ohrabrujući, kažu iz Grada.

Uz čestitku i želju da mališani budu prije svega zdravi i rastu okruženi pažnjom i ljubavlju, gradonačelnik je upoznao roditelje s radom novog dječjeg vrtića, u kojem će već ove godine početi s radom još jedna, četvrta odgojna skupina. Uz to, Grad Klanjec financira produženi boravak u školi, a uskoro kreće i uređenje novih dječjih igrališta.

Predsjednica Gradskog vijeća Mirjana Smičić Slovenec pozvala je roditelje da aktivno promišljaju što im je potrebno za kvalitetan život u njihovom gradu te da svaku svoju ideju, prijedlog, pa i kritiku, otvoreno podijele s gradskim čelnicima, a sve kako bi zajedno stvarali što bolje uvjete za najmlađe stanovnike. Knjižničarka Mirjana Čelec pozvala je roditelje da što više koriste trogodišnje besplatno članstvo u knjižnici. Od klanječkih naselja najbolji natalitet i dalje imaju Gredice, s četiri nova stanovnika.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba