Na Regionalnom prvenstvu Hrvatske u Sisku mladi zagorski plivači popeli su se na nevjerojatna 43 postolja

Olimpovci osvojili čak 67 medalja – briljirao kadet Leon Novak s njih 16, od kojih čak 12 zlata

Objavljeno: 13.07.2021. AB

U sjeni Europskog juniorskog prvenstva u Rimu i srebrne medalje Jane Pavalić na 50 m slobodno, proteklog je vikenda u Sisku održano Regionalno prvenstvo Hrvatske u plivanju Regije 4, na kojem su i ostali Olimpovci briljirali, osvojivši ukupno čak 67 medalja.

Na natjecanju u organizaciji Hrvatskog plivačkog saveza, Plivačkog kluba Sisak Janaf i klubova Regije 4, nastupilo je 290 plivačica i plivača iz 13 klubova. Pod stručnim vodstvom trenerice Lare Očić, iz trening baze Termi Tuhelj put Siska krenulo je 19 Olimpovaca, od toga devet djevojčica i 10 dječaka. Nastupili su Mihaela Kramarić, Vanja Bartol, Lea Piljek, Emma Horvat, Hana Blažević, Nadja Gorupić, Helena Dinjar, Petra Pećnik, Rita Žnidarec, Lovro Gorupić, Leon Novak, Ivan Fučkar, Enio Horvat, Niki Horvat, Patrik Dinjar, Pio Žnidarec, Dominik Kramarić, Benjamin Sever Kozina i Noa Fiket, a nastupali su u svim dobnim skupinama. Kategorije su bile otvorene pa su nadareniji natjecatelji u jednoj utrci osvajali medalje u više kategorija. Tako su plivačice i plivači Olimpa, kao što smo već napisali, ukupno u individualnim i štafetnim utrkama osvojili nevjerojatnih 43 postolja (35 + 8 štafetnih), odnosno 18 prvih, devet drugih i 16 trećih mjesta, što je ukupno 67 medalja (36 zlatnih, 15 srebrnih i 16 brončanih).

Kadet Leon Novak bio je njihov najuspješniji plivač na ovom natjecanju. Ukupno je osvojio 16 medalja – 12 zlatnih, dvije srebrne i dvije brončane (12 pojedinačnih i četiri štafetne ). Ostali Olimpovci koji su se penjali na pobjednička postolja su Emma Horvat (10 medalja), Hana Blažević (sedam medalja), Niki Horvat (šest medalja), Vanja Bartol (pet medalja), Helena Dinjar (pet medalja), Patrik Dinjar (četiri medalje), Ivan Fučkar (četiri medalje), Enio Horvat (dvije medalje), Nadja Gorupić (dvije medalje) te po jedna medalja Rita Žnidarec, Noa Fiket, Lovro Gorupić, Dominik Kramarić, Pio Žnidarec te Mihaela Kramarić.

– Možemo reći da su svi Olimpovci plivali odlično i popravljali svoja osobna vremena te se vrijedno pripremaju za naredno Prvenstvo Hrvatske u Zagrebu – najprije za kadete, a tjedan dana kasnije i državno prvenstvo za druge dobne skupine. Sve čestitke plivačicama i plivačima, trenerici i vrijednim roditeljima – ističu iz kluba.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba