Svetkovina je Majke Božje Bistričke, Dan župe, svetišta i općine Marija Bistrica

Na sinoćnjoj procesiji sa svijećama okupilo se oko 1200 vjernika, središnje misno slavlje danas u 11 sati predvodi mons. Zvonimir Sekelj

Objavljeno: 13.07.2021. zagorjeinternational

Svetkovina je Majke Božje Bistričke, Dan župe, svetišta i općine Marija Bistrica.
U ponedjeljak, u predvečerje svetkovine, održana je tradicionalna procesija s gorućim svijećama od crkve na otvorenom do Vinskog Vrha, gdje je prvu svetu misu svetkovine predvodio vlč. Odilon Singbo, kapelan na Hrvatskom katoličkom sveučilištu.
U procesiji su tradicionalno sudjelovale bistričke udruge – apostoli, članovi Limene glazbe KUD-a ”Lovro Ježek”, Udruge kuburaša Marija Bistrica, Lovačkog društva ”Fazan”, članice Udruge ”Hrvatska žena” Marija Bistrica te vatrogasci svih četiriju društava Vatrogasne zajednice općine Marija Bistrica (Marija Bistrica, Selnica, Laz i Tugonica – Podgrađe).
Procesija je okupila oko 1200 sudionika, od kojih su mnogi stigli i iz udaljenijih krajeva.
Danas središnju misu u 11 sati predslavi mons. Zvonimir Sekelj, koji ove godine slavi 50 godina svećeništva.
U Karmelu Bistričkom obilježavaju se Dani Blažene Djevice Marije. Jutros je svetu misu predslavio o. Marko Maglić, mladomisnik karmelićanin. U srijedu misno slavlje u 7.30 sati predslavi vlč. Rafael Mlinar, mladomisnik, a u četvrtak vlč. Milan Pušec, župnik u Konjščini i Belcu.
Na svetkovinu Majke Božje Karmelske u petak, u 10.30 sati počinje pobožnost svete krunice, a koncelebrirano misno slavlje u 11 sati predslavi fra Diego Deklić, OFM, gvardijan s Košljuna. U sve ove dane bit će prilika za primanje karmelskog škapulara.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba