TUŽAN KRAJ: U Sindikatu uzrok vide u lošoj poslovnoj politici menadžmenta i vlasnika, a ne korona krizi

KOTKA IDE U LIKVIDACIJU: Bez posla ostaju 364 radnice

Objavljeno: 13.07.2021. zagorjeinternational

Kotka Krapina ide u likvidaciju i uskoro prestaje s proizvodnjom i postojanjem pod sadašnjim imenom i brendom, piše Novac.hr. Tako su odlučili dioničari Kotke na nedavnoj Skupštini društva, odnosno, vlasnici tvornice.

– Procijenili smo da je likvidacija jedino razumno poslovno rješenje, a o razlozima same odluke sve vam piše u odluci Skupštine – rekao je za portal Novac.hr Krunoslav Cerovečki, ističući kako iza likvidacije ne stoji većinski vlasnik Ivan Cerovečki, već i drugi dioničari.
Utvrđen je gubitak za 2020. od 1,3 milijuna kuna, uz pad prihoda u odnosu na 2019. za 12 milijuna kuna.

– Jasno je da se poslovni rezultat u 2020. poklopio s korona krizom. Ovo je ludo vrijeme za biznis, to je sve što bih mogao reći o gašenju tvrtke – dodao je Cerovečki.

Podsjetio je i da likvidacija podrazumijeva i prodaju imovine tvrtke.

– Riječ je o odluci većinskog vlasnika Kotke na koju radnici i sindikat nisu mogli utjecati i s kojom se nisu složili kroz odluku Radničkog vijeća o neprihvaćanju plana likvidacije koju je predložio vlasnik. Bez posla u Kotki ostaju 364 radnice i to u trenutku kada je situacija u tekstilnoj branši teška u cjelini – rekao je Nenad Leček, predsjednik Sindikata tekstila, obuće, kože i gume, koji u Kotki ima svoju podružnicu.

Ističe i kako će poslovno uvjetovani otkazi u Kotki biti podijeljeni u narednih mjesec dana, a prema informacijama kojima raspolaže, Kotka ima obveze isključivo prema radnicima, pa bi ih se trebalo isplatiti po zakonu.

Leček ne smatra da je Kotki presudila korona kriza.

– Prije bih uzroke ovoga što se dogodilo tražio u dugogodišnjoj poslovnoj politici menadžmenta i vlasnika tvrtke, gdje se inzistiralo na ponudi isključivo odijela, hlača i sakoa, što se pokazalo pogrešnim. Smatram da se trebalo razmišljati i djelovati fleksibilnije, s daleko više osjećaja za kretanja na tržištu – kaže Leček.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba