STRAVIČNA PROMETNA NESREĆA U PETRČANIMA KOD ZADRA: Krivac se opirao uhićenju, pri čemu je oštetio policijski auto

Belgijac (43) BMW-om naletio na trudnicu (36), beba je preminula. U nesreći ozlijeđeno i dvogodišnje dijete

Objavljeno: 13.07.2021. zagorjeinternational

Belgijac (43) u nedjelju je u Petrčanima kod Zadra automobilom naletio na 36-godišnju trudnicu i teško je ozlijedio, a od posljedica prometne nesreće preminulo je nerođeno dijete. U nesreći su ozlijeđene još dvije osobe, od kojih je jedno dvogodišnje dijete.

O detaljima nesreće izvijestila je zadarska policija koja za izazivanje prometne sumnjiči upravo 43-godišnjeg Belgijca koji se opirao uhićenju te je pritom oštetio i službeno policijsko vozilo:

– Policijski službenici Postaje prometne policije Zadar proveli su kriminalističko istraživanje nad 43-godišnjim državljaninom Belgije, kojeg se sumnjiči za kazneno djelo izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu. Naime, sumnjiči ga se da je 11. srpnja oko 15.30 sati u Petrčanima izazvao prometnu nesreću u kojoj je teške tjelesne ozljede opasne po život zadobila pješakinja, 36-godišnja trudnica, dok su dvije osobe iz parkiranog vozila (rođene 1981. i 2019. godine) lakše ozlijeđene. Kasnije istog dana je zaprimljena prijava iz Opće bolnice Zadar kako je od posljedica prometne nesreće preminulo nerođeno dijete. Nesreća se dogodila kada je vozač BMW-om belgijskih nacionalnih oznaka, zbog neprilagođene brzine stanju i uvjetima na kolniku, skrenuo lijevo na parkiralište te izgubio nadzor nad vozilom. Udario je u pješakinju i parkirani osobni marke Škoda. Škoda je od udara odbačena na drugi parkirani automobil marke Volkswagen u kojemu su bili vozač i putnici i koji je zatim udario u treći parkirani automobil marke Ford. Nakon nesreće, osumnjičeni je uz uporabu sredstava prisile priveden u prostorije policije, pri čemu je oštetio službeno vozilo, a nad njim je u sklopu kriminalističkog istraživanja provedeno alkotestiranje i preliminarno testiranje na prisutnost opojnih droga u organizmu, dok su na mjestu nesreće policijski službenici poduzeli očevid. Zbog sumnje u izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu sa smrtnom posljedicom, 43-godišnji vozač je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske, a nadležnom Županijskom državnom odvjetništvu se podnosi kaznena prijava zbog navedenog kaznenog djela – priopćili su iz PU zadarske. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba