Ovog vikenda policija obavila očevid kod čak 12 prometnih nesreća, dvije su bile s teško ozlijeđenim osobama

U Mariji Bistrici, Konjščini i Tkalcima vozači koji su skrivili nesreće vozili su s 1,63, 2,42 i 2,82 promila alkohola u krvi

Objavljeno: 12.07.2021. AB

Policijski službenici PU krapinsko-zagorske tijekom vikenda obavili su očevid kod čak 12 prometnih nesreća.
Deset prometnih nesreća bilo je s materijalnom štetom, a dogodile su se u Krapini, Krapinskim Toplicama i Stubičkim Toplicama uslijed nepropisne vožnje u natrag, u Mihovljanu, Zaboku, Konjščini i Đurmancu zbog nepropisnih radnji vozilima, zatim u Tkalcima uslijed neprilagođene brzine, u Poljanicama Bistričkim zbog nedržanja vozila uz desni rub kolnika i u Mariji Bistrici zbog držanja vozila preblizu desnom rubu kolnika. U prometnim nesrećama u Mariji Bistrici, Donjoj Konjščini i Tkalcima vozači koji su skrivili prometne nesreće upravljali su vozilima pod utjecajem alkohola od 1,63, 2,42 i 2,82 promila.

Najveća očitana koncentracija alkohola u organizmu utvrđena je u subotu u 19 sati u Donjoj Konjščini, 74-godišnjem vozaču osobnog vozila (2,82), koji je uslijed nepropisne radnje vozilom izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom te nakon toga napustio mjesto događaja. Protiv njega će biti podnijet optužni prijedlog, uz predloženu ukupnu novčanu kaznu od 14.000 kuna i mjera zabrana upravljanja vozilom “B” kategorije od 12 mjeseci.
U prometnoj nesreći do koje je došlo u Svetom Križu Začretju, uslijed oduzimanja prednosti prolaska, jedna osoba zadobila je teške tjelesne ozljede. Također je teške tjelesne ozljede zadobila jedna osoba u prometnoj nesreći koja se dogodila u Zlataru, zbog oduzimanja prednosti prolaska motociklistu.

Tijekom pojačanog nadzora u prometu utvrđeno je i ukupno 69 prometnih prekršaja, od kojih je devet bilo vožnja pod utjecajem alkohola, 11 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila, 13 prekršaja nekorištenja sigurnosnih pojaseva u vozilima, šest prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom vožnje te 30 ostalih prekršaja u prometu.


Od ostalih događaja, evidentirano je šest požara od kojih četiri požara na otvorenom, odnosno požara suhe trave i niskog raslinja bez štete u Pregradi, Svetom Križu Začretju, Gusakovcu  i Tugonici. Došlo je i do požara vikend kuće u Svedruži te požara gospodarskog objekta u Ciglenici Zagorskoj, a u oba je nastala samo materijalna šteta.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba