RASPISAN JAVNI NATJEČAJ: Početna cijena je jedna kuna po četvornom metru

Općina Novi Golubovec daje u zakup svoj prostor u svrhu otvaranja čuvaonice djece

Objavljeno: 11.07.2021. zagorjeinternational

Općina Novi Golubovec raspisala je Javni natječaj za davanje u zakup:

  • poslovnog prostora u vlasništvu općine Novi Golubovec, na adresi Novi Golubovec 27B, ukupne površine 90 četvornih metara. Za navedeni poslovni prostor određuje se namjena – čuvaonica djece.

Početni iznos zakupnine iznosi je jedna kuna po četvornom metru.

Poslovni prostor daje se u zakup na određeno vrijeme od pet godine.

Poslovni prostor daje se u zakup u viđenom stanju te budući zakupnik nema pravo na povrat novca uloženog u uređenje istog. Tekući radovi održavanja prostora (ličenje zidova, sitniji popravci) te radovi na uređenju interijera ne priznaju se kao investicijska ulaganja.

Pravo podnošenja pisane ponude i sudjelovanja na natječaju imaju sve pravne i fizičke osobe.

Prilikom podnošenja pismene ponude, natjecatelj je dužan uplatiti jamčevinu u visini 50 posto iznosa početne mjesečne cijene zakupnine, te se ista uplaćuje na žiro-račun Općine Novi Golubovec IBAN:HR5823600001855400000 model HR68 poziv na broj 5835-OIB.

Jamčevina koju je uplatio natjecatelj izabran za zaključenje ugovora uračunava se u iznos zakupnine, a ostalim se učesnicima jamčevina, bez prava na kamatu, vraća najkasnije u roku od osam dana nakon donošenja Odluke načelnika o izboru zakupnika s kojim će se zaključiti ugovor o zakupu.

Pismena ponuda mora sadržavati:

  • ime i prezime natjecatelja, njegovo prebivalište te presliku osobne iskaznice
  • naziv obrta, odnosno naziv, adresu MB i OIB za tvrtke
  • podatke o registraciji, izvod iz registra trgovačkog suda, odnosno iz registra obrtnika te presliku obrtnice
  • ponuđeni iznos mjesečne zakupnine izražen u kunama
  • dokaz da je natjecatelj uplatio jamčevinu
  • izjavu da će se u poslovnom prostoru obavljati isključivo djelatnost navedena u natječaju, ovjerenu kod javnog bilježnika
  • potvrdu nadležne porezne uprave o podmirenim svim zakonskim davanjima.
  • osobe iz čl. 6. stavka 11. Zakona o zakupu poslovnog prostora (“Narodne novine” broj 125/11 i 64/15 i 112/18) trebaju uz ponudu dostaviti dokaze kojim dokazuju svoj status

Rok za podnošenje prijava je 15 dana od dana objave natječaja, zaključno sa 21. srpnja 2021. godine do 12 sati, bez obzira na vrstu dostave.

Pisane ponude se predaju preporučenom pošiljkom putem pošte u zatvorenoj omotnici na adresu: Općina Novi Golubovec, Povjerenstvo za provođenje javnog natječaja, s naznakom: Ponuda za natječaj za zakup poslovnog prostora – ne otvarati, ili dostavljaju osobno u Jedinstveni upravni odjel Općine Novi Golubovec.

Načelnik općine zadržava pravo ne prihvatiti niti jednu ponudu bez obrazloženja i bez odgovornosti prema bilo kojem ponuditelju.

Uvid u navedeni poslovni prostor moguć je svakim radnim danom od 7 do 15 sati, uz prethodnu najavu na broj telefona 049/412 – 648 ili 099 268 6600.

Najpovoljnijom ponudom smatrat će se ona ponuda koja uz ispunjenje uvjeta, sadrži i najviši iznos zakupnine. Ako sudjeluju i udovolje uvjetima postignutim na natječaju te prihvate najveći iznos ponuđene zakupnine, prvenstvo prava na sklapanje ugovora o zakupu imaju osobe navedene u čl. 6. stavku 11. Zakona o zakupu i kupoprodaji poslovnog prostora.

U slučaju da su dva ili više natjecatelja ponudili najviši iznos zakupnine, te da u svim drugim elementima odgovaraju uvjetima natječaja, prednost se daje ponuđaču koji ima sjedište na području općine Novi Golubovec, a ako su i do tada sve ponude jednake, najpovoljnija ponuda odrediti će se izvlačenjem. Ukoliko se ne može utvrditi najpovoljniji ponuđač u natječaju, natječaj se ponavlja.

Odluku o izboru najpovoljnije ponude donosi načelnik, na prijedlog Povjerenstva za provođenje javnog natječaja. Obavijest o izboru najpovoljnije ponude dostavlja se svim sudionicima natječaja u roku od osam dana od donošenja Odluke o izboru najpovoljnije ponude.

Po donošenju Odluke o izboru najpovoljnije ponude, odnosno Odluke o izboru zakupnika, sklopit će se Ugovor o zakupu poslovnog prostora.

Ugovor o zakupu poslovnog prostora mora biti sastavljen u pisanom obliku i potvrđen (solemniziran) po javnom bilježniku.

Poslovni prostor predaje se zakupniku u stanju utvrđenom ugovoru.

Natječaj za davanje u zakup poslovnog prostora objavit će se putem web stranice općine Novi Golubovec, oglasne ploče, tiska i putem Radio Zlatara, te će se istaknuti na poslovnom prostoru koji se daje u zakup.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba