POPIS STANOVNIŠTVA 2021.: Za posao kojim se može zaraditi jedna pristojna plaća još nema prevelikog interesa

Grad Zlatar poziva svoje mještane da se prijave za posao popisivača i kontrolora

Objavljeno: 11.07.2021. zagorjeinternational

Grad Zlatar poziva svoje mještane da se prijave za posao popisivača i kontrolora na svom području u drugoj fazi provedbe Popisa stanovništva, kućanstva i stanova u Republici Hrvatskoj 2021. godine.  Zainteresirani kandidati za sudjelovanje u Popisu trebaju na mrežnim stranicama Popisa popuniti prijavu za popisivača/kontrolora, odgovarajući na pitanja o osobnim podacima, iskustvu u poslovima anketiranja, informatičkoj pismenosti te na demografska pitanja. Rok za podnošenje prijava je do 15. srpnja 2021.

Podsjetimo, od 13. do 26. rujna vršit će se samostalno popisivanje stanovništva kroz elektronički sustav e-Građanin, a od 27. rujna do 17. listopada putem osobnog intervjua sa stanovništvom. Što se tiče organizacijskog dijela, postoji Županijsko popisno povjerenstvo, zatim šest ispostava i 19 popisnih centara, a u popisu će sudjelovati šest instruktora, 27 kontrolora i 239 popisivača. Objavljen je javni poziv, kojeg je raspisala ravnateljica Državnog zavoda za statistiku, za zainteresirane kandidate za podnošenje prijava za posao popisivača i kontrolora u drugoj fazi provedbe popisa stanovništva. Zainteresirani kandidati trebaju na mrežnim stranicama popisa popuniti prijavu, a rok je do 15. srpnja. Za područje Krapinsko – zagorske županije traži se dakle 27 kontrolora i 239 popisivača. Njihova obuka provodit će se online. Pri popunjavanju prijava kandidati su obavezni priložiti obostrano skeniranu osobnu iskaznicu, a što se tiče uvjeta, to je hrvatsko državljanstvo s prebivalištem ili reguliranim boravištem u RH, navršenih 18 godina u trenutku popunjavanja prijave, završena najmanje srednja škola, poznavanje rada na računalu te valjana adresa elektroničke pošte. Prednost pri odabiru će imati kandidati koji imaju višu razinu obrazovanja, iskustvo rada na prijašnjim popisima, odnosno anketama, dobro poznaju rad na računalu te nezaposleni i studenti, a važno je i da postoji mogućnost vlastitog prijevoza. Što se tiče pitanja, ona će se odnositi na osobne podatke, na iskustvo u anketiranju, na informatičku pismenost te demografska pitanja.

Što se tiče plaćanja, za ispunjeni upitnik za osobu dobiva se osam kuna, za ispunjeni upitnik za kućanstvo, odnosno stan četiri kune i preuzimanje kontrolne šifre, ako je građanin svoju obitelj sam popisao u sustavu e-građanin, osam kuna. Kontrolorima za obavljanje poslova na popisu 2021. godine bit će isplaćeno 5600 kuna jednokratno. Važno je naglasiti da primitci koje ostvare popisivači i kontrolori, nisu oporezivi te im se to isplaćuje na njihov tekući račun.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba