Iako je oporba zatražila odgodu, Gradsko vijeće Zaboka izglasalo je osme izmjene i dopune Prostornog plana

U Prostorni plan su uvršteni nadvožnjak preko pruge i pripadajuća nova prometna rješenja na prostoru od škole do groblja

Objavljeno: 10.07.2021. zagorjeinternational

Sa sedam glasova za i šest protiv, zabočko Gradsko vijeće prihvatilo je Odluku o osmim izmjenama i dopunama Prostornog plana.
Izmjeni se pristupilo jer se u plan trebao dodati nadvožnjak preko pruge od Đačkog puta do semafora te pripadajuća nova prometna rješenja na prostoru od škole do groblja, izvještava Radio Stubica.
Vijećnici oporbe tražili su da se odluka odgodi do sljedeće sjednice, kako bi se bolje upoznali s projektom nadvožnjaka. Vijećnik Alen Gerek pitao je što će se dogoditi ako se odluka donese za mjesec dana, na što mu je gradonačelnik Ivan Hanžek odgovorio da je Grad pred dobivanjem lokacijske, a brzo nakon toga i građevinske dozvole, a svako odgađanje prolongiralo bi dobivanje dozvola.

– Kad dobijemo dozvole, ide natječaj i dobit ćemo europska sredstva za gradove koje infrastruktura dijeli na dva dijela – pojasnio je Hanžek i dodao da je dio tog projekta i podvožnjak kod Obrtničkog doma, a i nadvožnjak i podvožnjak trebali bi biti završeni za dvije godine.
Na sjednici je i većinom glasova prihvaćena Odluka o izvršenju proračuna u 2020. godini, koji je iznosio 48,7 milijuna kuna te je dana podrška osnivanju gradskog Ureda za EU projekte.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba