Varaždinski župan Anđelko Stričak održao prijem za hrvatske eurozastupnike Sunčanu Glavak i Ladislava Ilčića

“Naša je dužnost brinuti o interesima Republike Hrvatske, ne gledajući na politički predznak”

Objavljeno: 09.07.2021. zagorjeinternational

Varaždinski župan Anđelko Stričak u Županijskoj je palači održao prijem za hrvatske eurozastupnike Sunčanu Glavak i Ladislava Ilčića te ih informirao o projektima koje provodi županijska vlast, a ujedno je izrazio i nadu u suradnju i pomoć na projektima od važnosti za naše građane.

– Drago mi je da su hrvatski eurozastupnici s područja sjevera, uz sve svoje obaveze, pronašli vremena da posjete našu županiju kako bi se informirali  o projektima i programima koje provodimo. Ujedno koristim priliku da čestitam gospodinu Ilčiću na izboru u Europski parlament. On je prvi Varaždinac koji je ušao u taj parlament i bez obzira na neka moguća neslaganja ili razmimoilaženja oko političkih stavova i tema, to zasigurno neće biti prepreka da surađujemo na zajedničkim projektima koji će ići u korist građana Varaždina i Varaždinske županije – rekao je župan Stričak.

Zahvalivši se županu na prijemu, eurozastupnica Sunčana Glavak je čestitala županu na pobjedi na održanim lokalnim izborima te je naznačila kako se veseli budućoj suradnji.

– Suradnja s građanima je jako važna. Upravo je započeo veliki projekt tri najvažnije institucije Europske unije, Europskog parlamenta, Europske komisije i Vijeća, a to je Konferencija o budućnosti Europe, gdje sam ja jedna od 108 članica i članova Izaslanstva Europskog parlamenta na plenarnoj skupštini Konferencije o budućnosti Europe. Europski parlament, Europska komisija i Vijeće pozivaju sve europske građane da podijele svoje ideje o tome kako bi se Europa trebala razvijati, koji bi prioriteti trebali biti i kako EU pripremiti za svijet nakon pandemije koronavirusa. Institucije EU-a žele konzultirati što više ljudi, s posebnim naglaskom na mlade. Konferencijom o budućnosti Europe, otvorit će se novi prostor za raspravu s građanima i građankama u vezi s izazovima i prioritetima Europe. Posljednjih godina se puno govorilo o tome kako je politika napravila odmak od svojih građana,  i upravo se ovom konferencijom želimo približiti svojoj bazi. Što se tiče naše suradnje, sigurna sam da će biti uspješna, kolegi Ilčiću želim dobrodošlicu u Europski parlament, a neosporna je činjenica da sjever Hrvatske sada ima dva eurozastupnika i to je naša komparativna prednost koju moramo iskoristiti na najbolji mogući način kroz projekte, ali i zakonodavne dokumente koje donosimo u parlamentu. Naša dužnost je brinuti o interesima Republike Hrvatske, ne gledajući na politički predznak – rekla je Sunčana Glavak.

Eurozastupnik Ladislav Ilčić zahvalio je županu na prijemu te mu poželio puno sreće i uspjeha u obavljanju ove odgovorne dužnosti.

– Županu želim puno uspjeha u obavljanju ove odgovorne i izazovne dužnosti župana, a ja ću kao eurozastupnik pokušati uspostaviti što bolju komunikaciju između Europskog parlamenta i Varaždinske županije na korist svih građana ove županije. Ja sam član Odbora za ribarstvo i poljoprivredu, međutim, ribarstvo podrazumijeva i akvakulturu koja se tiče i kontinentalnog kraja, koji obuhvaća rijeke i jezera. U Varaždinskoj županiji postoji veliki potencijal na mnogim područjima, a osobno se namjeravam uključiti u Odbor za tehnologiju, industriju, razvoj i istraživanja za niskoenergetsku gradnju. Sve svoje ideje i inicijative ću prenositi županu – rekao je Ladislav Ilčić.

Stričak je otkrio i da su se dogovorili da će se svaka dva mjeseca sastajati, razmotriti ideje i prijedloge koji bi mogli ići u korist Varaždinske županije, a na te sastanke će pozivati šestero saborskih zastupnika s područja Varaždinske županije.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba