POGLEDAJTE VIDEO: Spot za skladbu s prošlogodišnjeg kajkavskog Festivala, Kvartet Gubec je snimio u Svetištu Majke Božje Vinagorske

“Ta je lokacija bila želja autora naše pjesme. Pjevamo o povezanosti čovjeka sa Zagorjem, s Majkom Božjom, o ljubavi prema rodnom kraju“

Objavljeno: 04.07.2021. zagorjeinternational

Kvartet Gubec ovog se tjedna na društvenim mrežama pohvalio novim spotom za pjesmu “Mi sme si jeno“, snimljenom na bregu ponad Desinića, u Svetištu Majke Božje Vinagorske. Radi se o skladbi s kojom se kvartet prošle godine predstavio na Festivalu kajkavskih popevki u Krapini, za koju je glazbu napisao Rajko Suhodolčan.

On nam je otkrio da je pjesmu napisao Vjekoslav Martinko, kojeg opisuje kao vrlo zanimljivu osobu.  

– Vjekoslava sam najprije upoznao preko telefona, a kasnije i osobno. Dakle, čovjek me nazvao prije pet – šest godina i zanimljivo je to da mi je počeo recitirati i pjevati moje pjesme. Zna sve moje pjesme “od A do Ž“. Radi se o starijem gospodinu koji živi u Lovranu, a rodom je iz pregradskog, točnije, vinagorskog kraja. Dugo je godina živio u inozemstvu, a danas ima vilu u Lovranu, štoviše, u njegovoj se vili snimala serija “Villa Maria“. Kvartet Gubec mu je u međuvremenu pjevao na nekoliko rođendana i tako smo se mi upoznali i počeli družiti, a onda je on poželio napisati nam tekst za pjesmu. Poslao mi ga je i ja sam vidio da je to dosta zanimljivo. Inače, radi se o jednom religioznom čovjeku, što se očituje i u tekstu pjesme. Aranžman je napravio Siniša Leopold i mi smo to otpjevali na Festivalu kajkavskih popevki. Kako to obično biva, pjesme s festivala se zaboravljaju nakon godinu dana ako se ne potrudiš oko njih i ne napraviš neku promidžbu. Pritom moram pohvaliti Upravni odbor Društva za kajkavsko kulturno stvaralaštvo, braću Novina, koji su potaknuli to da se svake godine za pjesme s festivala snime barem dva – tri spota, a što financira Društvo. To se pokazalo jako dobrim jer se danas glazba sluša i gleda, a ono što nije bilo na YouTubeu i društvenim mrežama, kao da nije ni bilo – kaže nam Suhodolčan, pa otkriva kako je želja Vjekoslava Martinka bila da se spot snimi upravo na Vinagori.

– Tamošnji župnik nam je dao dozvolu i mi smo u nekoliko sati snimili spot, pa tko želi, neka pogleda. Radi se o pjesmi koja govori o povezanosti čovjeka sa Zagorjem, govori o čovjeku koji je otišao iz rodnog kraja, ali je ostalo to sjećanje na djetinjstvo, ali i povezanost s Majkom Božjom. Zapravo, pjesma govori o povezanosti među nama ljudima, o ljubavi. To je glavna poruka – zaključuje Rajko Suhodolčan.  (ab, jj)  

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba