Radno je u općini Zagorska Sela

“Novo igralište u Poljani Sutlanskoj planiramo otvoriti 10. srpnja, najesen nas očekuje i početak sanacije klizišta u tom naselju te asfaltiranje ceste u Brezakovcu”

Objavljeno: 29.06.2021. Valentina Cigula

S načelnicom Zagorskih Sela Ksenijom Krivec – Jurak, koja je na lokalnim izborima u svibnju bez protukandidata osvojila drugi mandat na čelu općine, razgovarali smo o aktualnim radovima i planovima za buduće razdoblje.

– Završena je prva faza sanacije županijske ceste na dionici Poljana Sutlanska, u dužini 1000 metara te Zagorska Sela – Kuzminec Miljanski, u dužini 300 metara. S obzirom na to da su te dionice dotrajale, a postoji izniman interes i potreba mještana da se one saniraju, predstoji nam sljedeća faza, koju ćemo već ove godine prijaviti Županijskoj upravi za ceste, kako bi se one presvukle novim asfaltnim zastorom – otkrila nam je Krivec – Jurak.

Preko natječaja LAG-a, u naselju Poljana Sutlanska završena je izgradnja dječjeg igrališta, vrijednog 260.000 kuna, a načelnica otkriva da bi se njegovo otvorenje trebalo održati 10. srpnja.

Multifunkcionalna sprava

– U subotu smo u organizaciji Društva Naša djeca Zagorska Sela i Općine Zagorska Sela održali jedno druženje na dječjem igralištu u Zagorskim Selima, odnosno rekreacijsko – sportski susret djece s roditeljima uz razne sportske igre, primjerice mame protiv tata, graničar, djeca protiv djece, nošenje štafete, nogomet i druge prigodne igre, pri čemu smo i isprobali novu multifunkcionalnu spravu koja je financirana u sklopu participativnog dječjeg proračuna, gdje se s dijelom uključila i Krapinsko – zagorska županija, a ostatak je financirala Općina Zagorska Sela. Vrijednost sprave je oko 40.000 kuna – istaknula je Krivec – Jurak.

Otkrila nam je i kako žitelje Zagorskih Sela u jesen očekuje početak radova na sanaciji klizišta u Poljani Sutlanskoj, uz nerazvrstanu cestu i uz Vatrogasni dom Plavić.

350.000 kuna

– Radi se o velikom klizištu koje se u svibnju, uslijed mnogo kišnih dana, dodatno povećalo. Procijenjena vrijednost radova je 350.000 kuna. Odobreno nam je sufinanciranje od strane Hrvatskih voda u iznosu od 80 posto vrijednosti projekta, a preostali dio financirat će Općina. Uz sanaciju klizišta, imamo i asfaltiranje ceste u Brezakovcu prema Ivčeku, gdje nam je od strane Ministarstva regionalnog razvoja odobreno 100.000 kuna, dok ukupna vrijednost projekta iznosi 400.000 kuna. Također, imamo i spreman projekt izgradnje nove mrtvačnice, vrijedan milijun kuna, za koji čekamo raspoloživi natječaj na koji ga možemo prijaviti – rekla je Krivec – Jurak.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba