U izvedbama renomiranog hrvatskog ansambla klasične glazbe koji je nastupao u najslavnijim koncertnim dvoranama, moći će uživati i zagorska publika

Ovog utorka u dvorištu Galerije grada Krapine koncert Zagrebačkih solista

Objavljeno: 27.06.2021. zagorjeinternational

U utorak će se u dvorištu Galerije grada Krapine s početkom u 20 sati održati koncert Zagrebačkih solista. Renomirani hrvatski ansambl klasične glazbe osnovan je 1953. godine u okviru Radio Zagreba, pod umjetničkim vodstvom glasovitog violončelista Antonija Janigra.
Tijekom više od šest desetljeća pod umjetničkom palicom znamenitih koncertmajstora, Zagrebački solisti odražavaju kvalitetu muziciranja na zavidnoj razini, koju redovito prezentiraju i na prestižnim svjetskim koncertnim pozornicama. Od 2012. godine Ansambl nastupa uz glasovitog violinista Sretena Krstića kao svojeg koncertmajstora, a ujedno i koncertmajstora Münchenske filharmonije. Do sada su održali gotovo 4000 koncerata na svim kontinentima, u najvećim svjetskim centrima i najslavnijim koncertnim dvoranama.
Zagrebački solisti izvode repertoar koji uključuje barokna, klasicistička, romantička, ali i djela suvremene glazbe, s posebnom pažnjom usmjerenom na aktualizaciju ranijih, ali i predstavljanje mlađih generacija hrvatskih skladatelja.
Snimili su više od sedamdeset nosača zvuka, a dodijeljene su im i mnoge visoke nagrade i priznanja.
Koncert će se moći pratiti i uživo putem YouTube kanala i mrežne stranice Pučkog otvorenog učilišta Krapina. Pokrovitelji koncerta su Ministarstvo kulture i medija RH te Grad Krapina.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba