Otvoren je 16. Sajam udruga Krapinsko – zagorske županije, na kojem se ove godine predstavlja 25 izlagača

ZAPUTITE SE U PETROVSKO: Doznajte što sve rade zagorske udruge, zaigrajte kviz ili društvene igre, a od 15 sati zaplešite i zapjevajte jer počinje svirka benda Razdor

Objavljeno: 26.06.2021. Jelena Jazbec

Veselo je čitavog prijepodneva na igralištu Osnovne škole u Petrovskom, gdje se održava 16. Sajam udruga Krapinsko – zagorske županije, na kojem se ove godine predstavlja 25 sudionika.

– Sajam koji smo pokrenuli 2006. godine izuzetno je važan za udruge koje djeluju na području naše županije jer imaju mogućnost predstaviti javnosti što one rade, a otvara se i mogućnost da se članovi raznih udruga međusobno upoznaju jer imamo iskustva da se udruge upoznaju i povežu na sajmu i onda zajedno razvijaju neke nove projekte. Veseli me i što nam se svake godine pridružuju nove udruge. Sajam se svake godine održava u drugom gradu, odnosno, općini na području naše županije. Prošle godine zbog epidemiološke situacije po prvi je puta sajam održan u online obliku, pa možemo reći – u svakom zlu nešto dobro, jer je tako nastala i internetska stranica kzz.info, koja je aktivna i na kojoj se udruge i dalje mogu predstavljati i zamišljeno je da same objavljuju svoj sadržaj i aktivnosti koje provode, tako da ih kontinuirano možemo predstavljati javnosti – rekla je Ivana Radanović, koordinatorica Mreža udruga Zagor, koja je glavni organizator sajma, u partnerstvu s Udrugom “Kaj“ Petrovsko, Udrugom Petrože – Krušljevo Selo, Bedekovčanskom udrugom mladih, Multimedijalnim centrom STUB-KLUB i Udrugom Mraz.

Školica nogometa

– Naša udruga djeluje od 2019. godine i za sebe volimo reći da smo multigeneracijska i multikulturalna udruga. Okupljamo i mlađu i stariju populaciju. Za mlađe imamo sekciju mažoretkinja, organiziramo kreativne i znanstvene radionice, a drugu godinu zaredom i malu školicu nogometa u ljetnom terminu, dok za stariju populaciju imamo Vokalnu grupu “Pavline“, izradu cvijeća od krep papira i našivavanje. Ove godine smo započeli i s provedbom projekta “Zaželi za Petrovsko“, vrijedan 926 tisuća kuna – otkrila nam je Monika Poslončec, predsjednica Udruge “Kaj“ Petrovsko.

Održavanje sajma podržavaju i Krapinsko – zagorska županija te Općina Petrovsko.

– Teško je riječima opisati i djelima dočarati koliko su udruge važne za nas. Udruge su moje oči i moje uši. Ja to stvarno tako mislim i tako radim, u stalnom sam kontaktu s našim udrugama i one nas često upozoravaju na neke propuste koji se događaju u društvu te na zakonske regulative koje nisu do kraja definirane. Mi ih slušamo i nastojimo eliminirati te nedostatke, a često i oni sami sa svojim aktivnostima, to čine. Tako da, neizmjeran je doprinos udruga kvaliteti života na području Krapinsko – zagorske županije i ja sam im neizmjerno zahvalan, a Županija obilato financira njihov rad. Meni je važno da su članice i članovi zadovoljni našom suradnjom, pa volim reći da mi nismo partneri, već prijatelji – rekao je župan Željko Kolar.

Načelnik Petrovskog Stjepan Krklec istaknuo je značaj ovakvih događanja za općinu.

Dan općine i župe

– Ovaj sajam mnogo nam znači, prvenstveno zbog naših udruga koje se danas predstavljaju ovdje, pri čemu bih istaknuo Udrugu “Kaj“, Limenu glazbu “Špoljari“, planinare, vatrogasce, kuburaše… Također, ovaj 16. Sajam udruga dao je jedan pozitivan doprinos obilježavanju Dana općine i župe, koji slavimo 29. lipnja. Stoga bih zahvalio svima na odazivu, trudu i organizaciji – poručio je Krklec.

Otvorenje manifestacije uveličali su Povijesna postrojba “Kostelska pištola – Keglevićeva straža“ i Limena glazba Petrovsko – Špoljari, nastupile su i mažoretkinje, tijekom poslijepodneva održavat će se igre na otvorenom, kviz i likovna radionica, a od 15 sati nastupa bend Razdor.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba