Premijer Plenković uručio diplome Političke akademije Zaklade Hrvatskog državnog zavjeta – troje Varaždinaca u novoj generaciji mladih političara

“Stečeno znanje primjenjivat ćemo u budućem političkom životu – tako ćemo izrasti u nove načelnike, gradonačelnike i premijere”

Objavljeno: 25.06.2021. zagorjeinternational

Polaznicima 13. generacije Političke akademije Zaklade Hrvatskog državnog zavjeta uručene su diplome, a među njima su i mladi članovi HDZ-a Varaždinske županije – Dora Budinski, Josip Cestar i Jurica Pajtak. Diplome je uručio predsjednik Vlade RH i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković, u nazočnosti ravnatelja Zaklade Hrvatskog državnog zavjeta Srećka Prusine, voditelja Ureda Zaklade Konrad Adenauer u Zagrebu Holgera Haibacha, članice Zaklade Konrad Adenauer, Berlin, brojnih ministara i drugih uglednih gostiju.

Predan rad

Dora Budinski zahvalila je Mladeži HDZ-a Varaždinske županije što ju je predložila za Političku akademiju Zaklade hrvatskog državnog zavjeta.

– Stečeno znanje ćemo primjenjivati u budućem, političkom, životu u radu u našim zajednicama. Tako ćemo izrasti u nove načelnice i načelnike, gradonačelnice i gradonačelnike, premijerke i premijere – istaknula je Budinski.

Josip Cestar je dodao da je, unatoč pandemiji bolesti COVID-19 i svim nedaćama koje su nas popratile protekle godine, i 13. generacija polaznika političke akademije Zaklade Hrvatskog državnog zavjeta uspjela završiti u roku.

– Ponosan sam što sam dio ove generacije polaznika i zahvaljujem svim profesoricama i profesorima na predanom radu i prenošenju važnih poruka. Zahvala i Županijskoj organizaciji Mladeži HDZ-a Varaždinske županije što me odabrala da budem polaznik akademije, kao i predsjedniku Županijske organizacije HDZ-a Varaždinske županije i novom županu Anđelku Stričaku na potpori. Prvi korak je napravljen, a sada slijedi daljnje razvijanje u političkom odrastanju – naglasio je Cestar.

Dobrobit RH

Jurica Pajtak je rekao da HDZ kontinuirano ulaže u razvoj mladih političarki i političara.

– Odlična platforma za taj razvoj jest Politička akademija, osnovana 2007. godine s ciljem cjeloživotnog obrazovanja članica i članova Hrvatske demokratske zajednice. Program Akademije do sada je završilo 593 polaznica i polaznika koji svoja znanja i vještine primjenjuju u političkom i profesionalnom životu na dobrobit HDZ-a i Republike Hrvatske u cjelini. Potrudit ćemo se da i mi s novim znanjima i iskustvima doprinosimo našoj lokalnoj zajednici. Glas mladih je jednako važan kao i glas starijih kolega – poručio je Pajtak.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba