Općina Zlatar Bistrica slavi svoj dan - tim smo povodom razgovarali s novom načelnicom Vesnom Mikulec

“Nakon netom završene sportske dvorane, čeka nas završetak dogradnje vrtića ‘Zlatni dani’ te igrališta u Lovrečanu, a s policijom je dogovoren pojačani nadzor prometa u zoni škole”

Objavljeno: 24.06.2021. Alen Brodar

Općina Zlatar Bistrica slavi svoj dan, a tim smo povodom razgovarali s novom načelnicom Vesnom Mikulec.

Za početak, kako ste se snašli na novoj funkciji?

Uglavnom ja ne volim pričati mnogo o sebi, već više volim da drugi donose svoje zaključke. Ali, hvala na pitanju, dobro sam se snašla na novoj funkciji.

Kakvo ste stanje zatekli u Općini?

Općina Zlatar Bistrica zadužila se uz suglasnost Vlade Republike Hrvatske kod Zagrebačke banke za izgradnju sportske dvorane. Za otplatu je ostalo 9.833.333 kune (75 posto kredita vraća Krapinsko – zagorska županija, a 25 posto Općina Zlatar Bistrica). Općina je po dostavljenoj situaciji, 18. lipnja iskoristila preostali neiskorišteni dio kredita u iznosu od 1.858.194 kune. U drugoj polovici 2020. godine odobren je kredit za premošćivanje jaza u iznosu od 1.500.000 kuna. Kredit je odobren u svrhu međufinanciranja potpore po EU inicijativi u projekt “Energetska obnova zgrade javne namjene – zgrada Općine Zlatar Bistrica.”. Isti se vraća po dijelovima, odnosno po primitku potpore od strane EU. Kredit je u potpunosti iskorišten, a do sada je vraćeno 967.478,43 kune. Rok za povrat kredita je 7. travnja 2022. godine. Stanje na žiro računu Općine na dan 17. lipnja bilo je 1.523.084,88 kuna. Od obveza, dakle imamo kredit za dvoranu od 9.833.333 kuna, kredit za dječji vrtić od 602.780,95 kuna te kredit za energetsku obnovu zgrade od 532.521,57 kuna, što se vraća po povratu sredstava od Agencije.

Koji projekte biste izdvojili kao ključne u budućem razdoblju? Koje nastavljate, a koje planirate započeti?

Kapitalni projekt netom završen je nova sportska dvorana. Što se tiče projekata u tijeku, to su rekonstrukcija i dogradnja dječjeg vrtića “Zlatni dani” vrijedna više od 650.000 kuna, zatim u srpnju se planira završetak dječjeg igrališta u Lovrečanu, u što je uloženo gotovo 150.000 kuna, od čega je 15.000 kuna dala Krapinsko – zagorska županija, a prijavom na poziv za dodjelu bespovratnih sredstva EU u okviru instrumenta za povezivanje Europe u programu WiFi4EU, Općina Zlatar Bistrica dobila je vaučer u vrijednosti od 15.000 eura. Izvršene su preostale potrebne radnje na pojedinim pristupnim točkama te se čeka puštanje u rad. Također, s predsjednicom Društva naša djeca Zlatar Bistrica Beatricom Kunić dogovorena je daljnja suradnja, s naglaskom na tome da će Općina Zlatar Bistrica i nadalje sufinancirati rad logopedskog kabineta. S predsjednikom Nogometnog kluba “Ivančica” Berislavom Horvatićem održan je sastanak na kojem su predstavljeni planovi za daljnje aktivnosti Kluba. Općina Zlatar Bistrica preuzet će pokroviteljstvo nad Dječjim nogometnim kampom “Ivančica” koji će se, u suradnji s GNK Dinamo Zagreb i trenerima Dinamove škole nogometa, održati od 28. lipnja do 1. srpnja ove godine na terenima Kluba. Dodijeljena su sredstva Osnovnoj školi Zlatar Bistrica za financiranje nagrada učenicima koji su svih osam godina školovanja prošli s odličnim uspjehom, te sredstva za sufinanciranje obuke neplivača za 4. i 5. razrede. S ravnateljicom Osnovne škole Zlatar Bistrica Jasnom Kokot Pelko dogovoren je nastavak suradnje u provedbi programa učenja engleskog jezika od prvog do trećeg razreda Osnovne škole, a što u cijelosti financira Općina Zlatar Bistrica. S predstavnicima Policijske postaje Zlatar Bistrica održan je sastanak na temu provedbe aktivnosti za povećanje sigurnosti cestovnog prometa, posebno u zoni škole kako bi se smanjio broj prometnih nesreća i povećala sigurnost svih sudionika u prometu. Istaknut je prometno-sigurnosni problem na dionici državne ceste DC-29 kroz samo središte Zlatar Bistrice – Ulicom Vladimira Nazora i Zagorskom ulicom, gdje je uočeno da se vozači ne pridržavaju propisanih brzina kretanja vozila čime ugrožavaju sigurnost svih sudionika u prometu, a osobito djece na putu do škole. S Hrvatskim je cestama također uspostavljena komunikacija u sklopu rješavanja prometne problematike na državnoj cesti DC 29, odnosno postavljanja dodatne prometne signalizacije radi usporavanja prometa

Što ste sve pripremili za proslavu Dana općine?

Prošlog je tjedna tek održana konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća, pa je ove godine izostala svečana sjednica, no u utorak je naša Udruga umirovljenika održala turnir u kuglanju, a Zlatarbistričke mažoretkinje su nastupom obilježile 15 godina svog rada. U nedjelju u jutarnjim satima Općina u suradnji s PP Zlatar Bistrica i ZOO-om Ervenik organizira biciklijadu pod nazivom “Z beciklinem po našemu kraju”, a iste je večeri dogovorena izvedba predstave “Šund naš svagdašnji” u našoj novoj sportskoj dvorani, u sklopu manifestacije 14.GFUK i po Zagorju. Kao što sam već spomenula, od 28. lipnja do 1. srpnja organizira se dječji nogometni kamp u suradnji s GNK Dinamo Zagreb pod pokroviteljstvom naše Općine. Kroz navedena događanja ćemo na neki način obilježiti Dan općine koji se posljednjih nekoliko godina obilježavao na Ivanje, stoga je moja poruka sljedeća: Dragi moji sumještani, želim Vam svima sretan Dan naše općine. Odaberite neku od spomenutih aktivnosti i uživajte u njoj. Neka to bude i vaš dan.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba