SRETAN ROĐENDAN, BAKA MILKA! Milka Ptiček iz Poljanice Bistričke proslavila je u krugu obitelji već u nedjelju, no rođena je na današnji dan prije stotinu godina

SAMO JE MALO BOLE NOGE, A KORONA JU JE ZAOBIŠLA: “Sega zla sem prešla, pogotuve za vrijeme rata i deca su mala bila, a pokle je bile bolje”

Objavljeno: 21.06.2021. zagorjeinternational

U nedjelju je u Poljanici Bistričkoj 100. rođendan proslavila baka Milka Ptiček, javlja Radio Marija Bistrica. Rođena je 21. lipnja 1921., kao Kožić, u Globočecu, no veliku većinu života provela je u Poljanici, gdje joj je složna obitelj i organizirala, malu ali emocijama nabijenu proslavu 100. rođendana.

Uzvanika nije bilo puno, u skladu sa epidemiološkim uvjetima, ali bili su svi važni u brojnoj obitelji. Naime, baka Milka rodila je četiri sina, ima četvero unučadi i četvero praunučadi. Baka se prisjeća svojih 100 godina sa radošću, ali se sjeća i teških dana.

RMB

– Sega zla sem prešla, pogotuve za vrijeme rata i deca su mala bila, a pokle je bile bolje – prisjeća se baka Milka, čiji su život, kaže, obilježili rad i molitva. Na pitanje o zdravlju, požalit će se samo na noge tj. kretanje, sa svim ostalim je zadovoljna. I korona ju je zaobišla. A zadovoljna je bila i s pažnjom koju joj je posvetila obitelj u organizaciji ove male proslave, koju su uveličali i domaći mužikaši, ali i načelnik Marije Bistrice Josip Milički, koji joj je uručio poklone te u svoje osobno i u ime Općine Marija Bistrica izrazio čestitke i poželio zdravlja i sreće.

RMB

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba