Otvoren sedmi Gospodarski sajam u Varaždinu, na kojem izlaže i deset izlagača iz Krapinsko - zagorske županije

“Za vrijeme pandemije dobar dio gospodarstva nije mogao disati punim plućima – dobro je iskoristiti ovakve prilike, da damo mogućnost izlagačima da se predstave i da nešto prihoduju“

Objavljeno: 18.06.2021. zagorjeinternational

U petak je na Kapucinskom trgu u Varaždinu, varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj, otvorio sedmi Gospodarski sajam. Pozdravivši izlagače iz cijele Varaždinske županije, goste iz Međimurske i Krapinsko-zagorske županije, te iz Slavonije, gradonačelnik Bosilj je istaknuo: 

– Svaka čast organizatoru koji je uspio u kratko vrijeme okupiti 120 izlagača. Ovo je spoj tradicije i obrtništva, ali i novih modernih tehnologija – rekao je gradonačelnik, napomenuvši da je sajam organiziran sukladno svim epidemiološkim mjerama.

Zajedno s uzvanicima među kojima je bio i krapinsko-zagorski župan Željko Kolar, obišao je štandove, a posebno se zadržao na izložbenom prostoru Tehnološkog parka Varaždin koji je predstavio moderne tehnologije Maker Space.

Kolar je tom prigodom kazao kako mu je uvijek zadovoljstvo odazvati se na Gospodarski sajam u Varaždinu, na kojem ove godine sudjeluje 10 izlagača s područja Krapinsko – zagorske županije.

– Za vrijeme pandemije dobar dio gospodarstva nije mogao disati punim plućima i zato je dobro iskoristiti ovakve prilike, da damo mogućnost izlagačima da se predstave i da nešto prihoduju. Pozivam sve da posjete sajam i da kupe sjajne domaće proizvode. Što se tiče naše suradnje, nema alternative. Pet županija sjeverozapadne Hrvatske pripremilo je Razvojni sporazum Sjever, za kojeg očekujemo skoro potpisivanje s Vladom Republike Hrvatske i početak realizacije naših razvojnih projekata, ukupne vrijednosti preko dvije milijarde kuna. Nadam se da ćemo s tim potpisom stvoriti jednake uvjete za razvoj sjevera Hrvatske u odnosu na neke druge krajeve u Republici Hrvatskoj, koji su budimo realni – dosad bili u malo povlaštenijem položaju od nas – poručio je Kolar.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba