Iako je lista gradonačelnika Gospočića osvojila apsolutnu većinu, odlučili su podijeliti funkcije

Za predsjednika Gradskog vijeća Donje Stubice izabran Nikola Boromisa (SDP), a za potpredsjednike Ivanka Znika (nez.) i Ivica Kupinić (HDZ)

Objavljeno: 17.06.2021. zagorjeinternational

Na konstituirajućoj sjednici Gradskog vijeća Donje Stubice, održanoj u srijedu, za predsjednika je izabran Nikola Boromisa iz SDP-a, koji je tu dužnost obavljao i u prošlom mandatu. Za prvu potpredsjednicu izabrana je Ivanka Znika s Nezavisne liste Nikole Gospočića, a za drugog potpredsjednika Ivica Kupinić iz HDZ-a.
S Nezavisne liste Nikole Gospočića u Gradsko vijeće ušli su Ivanka Znika, Mladen Mezdić, Nataša Barlović, Danijel Čupar, Kristina Tučkar, Željko Bezik i Danijela Kučko, iz Stranke rada i solidarnosti Ivan Štefek i Luka Grabušić, iz SDP-a Nikola Boromisa i Anita Hren, iz HDZ-a Ivica Kupinić te s Nezavisne liste Krunoslav Vnučec.
Iako je lista aktualnog gradonačelnika Nikole Gospočića osvojila apsolutnu većinu, sedam od 13 vijećnika, odlučili su funkcije podijeliti, ponajprije s partnerima s kojima su i u prošlom mandatu upravljali gradom. Gospočić je rekao da to drži ispravnim i logičnim za lokalnu politiku, uz želju da se svima koji su ušli u Gradsko vijeće omogući prilika da aktivno sudjeluju u njegovom radu. Također je najavio da će dužnost zamjenika gradonačelnika u slučaju njegove dulje odsutnosti obavljati dosadašnji zamjenik Luka Grabušić.
Predsjednik Gradskog vijeća Nikola Boromisa iskazao je uvjerenje da će vijeće kao i u prošlom mandatu raditi dobro i kvalitetno.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba