U sklopu manifestacije "Zlatarsko ljeto", održana završnica akcije "Sreća je topla šapica"

BRAVO! Zlatarski mališani tijekom cijele su školske godine pomagali napuštenim životinjama – prikupljali donacije, a neki su čak i volontirali u Skloništu “Luč Zagorja”

Objavljeno: 15.06.2021. zagorjeinternational

Društvo Naša djeca grada Zlatara je u sklopu manifestacije “Zlatarsko ljeto”, u Parku hrvatske mladeži organiziralo završnicu akcije “Sreća je topla šapica”, koja je provedena u suradnji s osnovnim i područnim školama u Zlataru, Belcu i Maču, izvještava Radio Zlatar.
Djeca su tijekom školske godine prikupljala donacije za napuštene životinje u Skloništu “Luč Zagorja”, neka od njih odlučila su se i na volontiranje, a izrađeni su i plakati koji su postavljeni u prostore skloništa. Predsjednica DND-a Anita Habazin otkrila je da će se akcija nastaviti početkom nove školske godine jer je bilo puno zainteresirane djece.
Za uspješno odrađene volonterske aktivnosti 15 učenika dobilo je zahvalnice DND-a, a volontiranje je rezultiralo i udomljavanjem dvaju pasa.
U ime skloništa svima koji su se na bilo koji način uključili u akciju zahvalio je i veterinar Krunoslav Bodalec, koji je i održao predavanje o važnosti pomaganja napuštenim životinjama i o načinu rada u Skloništu “Luč Zagorja”.
Na druženju u parku s djecom i roditeljima bio je i veterinar Goran Domitran, koji je na, djeci prihvatljiv način, objasnio kada se i u kojim uvjetima odlučiti za kućnog ljubimca te o postupcima u slučaju da se pronađe napuštena divlja životinja.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba