Iz HT-a kažu da je to preduvjet za razvoj pametnih industrija, modernih gradova i društva budućnosti

5G mreža od danas dostupna u Zaboku i još 30 hrvatskih gradova i šest općina

Objavljeno: 15.06.2021. zagorjeinternational

Hrvatski Telekom nastavlja ulagati u širenje komercijalne 5G mreže diljem Hrvatske pa je tako od danas 5G mreža dostupna u još 31 gradu i šest općina. To su: Belišće, Beli Manastir, Biograd na Moru, Daruvar, Donji Miholjac, Dubrovnik, Duga Resa, Đurđevac, Glina, Gospić, Hvar, Ivanec, Ivanić-Grad, Korčula, Križevci, Lepoglava, Ludbreg, Mali Lošinj, Mursko Središće, Novalja, Nova Gradiška, Ogulin, Pakrac, Pazin, Popovača, Rab, Solin, Šibenik, Valpovo, Vrbovec i Zabok te općine Bilice, Cernik, Fažana, Medulin, Pitomača i Vir. Sveukupno je dosad Hrvatski Telekom korištenje 5G mreže omogućio u 76 hrvatskih gradova i 11 općina.
Kako kažu iz HT-a, područjima u koja je uvedena, 5G tehnologija omogućit će brojne mogućnosti i ubrzanu digitalizaciju, a tri osnovne pogodnosti su brži i bolji pristup internetu, brži odaziv mreže te osjetno bolja povezanost velikog broja uređaja, a što je preduvjet za razvoj pametnih industrija, modernih gradova i društva budućnosti.

– Zdravstvo, obrazovanje, proizvodnja, poljoprivreda, energetika, turizam, promet samo su neka od područja koja će 5G uvelike unaprijediti. 5G je tehnologija koja će obilježiti sljedećih deset godina i nema djela Hrvatske, kao ni sektora, javnog ili privatnog, koji od primjene 5G neće imati opipljive koristi. Na planiramo stati na 76 hrvatskih gradova, 11 općina i dva milijuna hrvatskih građana, već nastavljamo graditi temelje napretka i mrežu budućnosti s najvećom pokrivenošću – rekao je Boris Drilo, član Uprave i glavni direktor za tehniku i informacijske tehnologije HT-a.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba