U Zagorju održana avanturističko - turistička manifestacija "2CV Raid Hrvatsko zagorje"

OVO BI MOGLA POSTATI TRADICIJA: Pedeset šarenih Spačeka prošlog je vikenda oduševilo mještane Klanjca, Kumrovca, Desinića, Pregrade, Krapinskih Toplica i Velikog Trgovišća

Objavljeno: 14.06.2021. zagorjeinternational

Krapinsko – zagorska županija prošlog je vikenda bila domaćin manifestacije “2cv Raid Hrvatsko zagorje” – avanturističko – turističke vožnje u Citroёnovim vozilima serije A, prvenstveno 2cv, popularnim Spačekima.
Cilj manifestacije bilo je upoznavanje turističkih i gospodarskih potencijala KZŽ, ali i obilježavanje 50 godina od Prvomajskog susreta koji je održan 1971. godine, a organizirao ga je tadašnji Citroèn AS klub Jugoslavije, i to u Krapinskim Toplicama. Ovogodišnju manifestaciju organizirao je Hrvatski 2cv Citroёn klub sa sjedištem u Samoboru, osnovan 1998. godine.
Simpatični Spačeki prošli su kroz Klanjec, Kumrovec, Desinić, Pregradu, Krapinske Toplice i Veliko Trgovišće. Sudjelovalo je oko 50 vozila u vlasništvu vozača iz Hrvatske, Slovenije, Mađarske i Srbije.
Sudionici, njih oko 90, strogo su se pridržavali epidemioloških mjera. Sudjelovali su u jednodnevnoj vožnji s točno određenim programom i unaprijed dogovorenim smještajima, a noćenje je bilo organizirano po kamp sistemu – spavalo se u šatorima i vozilima.

– Kao ozbiljan organizator koji je 2019. godine organizirao 23. Svjetski susret Spačeka u Samoboru, na kojem se okupilo 4000 vozila i preko 12.000 sudionika iz 42 zemlje svijeta, a koji je podržala i Hrvatska turistička zajednica, uvrstivši ga u TOP 30 događaja u RH za 2019. godinu, poduzeli smo sve mjere kako bi se ove godine organizirao uspješni “2cv Raid Hrvatsko zagorje”, a cilj nam je da tu tradiciju nastavimo i svake druge godine, kao otvorenje sezone okupljanja vozača Spačeka u Hrvatskoj. Ovom atraktivnom vožnjom Krapinsko – zagorsku županiju na jedinstven način sudionike smo upoznali s neotkrivenim ljepotama ovog kraja, a mještanima prikazali šarena vozila kroz priče vlasnika s raznih putovanja diljem svijeta – poručili su organizatori.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba