Nova događanja slijede već ovog petka, u sklopu obilježavanja Europskih dana arheologije

JEDINSTVENA GLAZBENA POSLASTICA: Koncertom u atriju Dvora Veliki Tabor, Acoustic Project oduševio publiku

Objavljeno: 14.06.2021. zagorjeinternational

U atriju Dvora Veliki Tabor prošle je subote održan koncert ansambla Acoustic Project, koji je publiku oduševio svojom vještinom muziciranja i odabirom repertoara koji spaja elemente tradicionalne i etno glazbe s klasikom, jazzom, tangom, rockom…
Članovi Acoustica otvorili su slušateljima perspektivu novih i svježih mogućnosti muziciranja.

Na YouTube kanalu

Koncert je i snimljen te će danas od 21 sat biti dostupan na službenom YouTube kanalu Acoustic projecta.
Nakon koncerta, publika je u galerijama Dvora bila počašćena i kratkom video projekcijom “Legende o Veroniki Desinićkoj”, no, to nije kraj događanjima u desinićkom dvorcu. Već ovog petka, u okviru obilježavanja Europskih dana arheologije, od 18 do 22 sata priprema se poseban program, pa će se tako moći razgledati izložbena postava Dvora Veliki Tabor – “Zbirka, a ne zbrka”, “Veliki Tabor u svjetlu otkrića“, “Tajanstvena gotika“, “Obitelj Kavanagh – Ballyane“, “Hladno oružje iz kulturno – povijesne zbirke Dvora Veliki Tabor“, “Nevini, a krivi“ te “Legenda o Veroniki Desinićkoj – riječju i slikom“. Ulaz je besplatan.
Jednako tako, s početkom u 19 sati, u Rustikalnoj dvorani zainteresirani će moći pogledati film “Rekonstrukcija renesansnih peći u Dvoru Veliki Tabor“.

Edukativne radionice

U 19.15 sati održat će se muzejsko – edukativne radionice “Restauriranje arheoloških  nalaza – od fragmenta do cjeline“, koju će voditi Andrea Brlobuš, viši restaurator, te “Slagalica Meluzina“ i “Memory igra – Veronika“ koje će voditi Kristina Pavlović, muzejska pedagoginja. Radionica “Potraga za zagonetnim arheološkim predmetom“, koju će voditi Kristina Pavlović, započet će u 20.30 sati, a polazna točka je atrij.
3D video mapping projekcije “Living Tabor” i “Legenda o Veroniki Desinićkoj”, koje se održavaju u sklopu projekta “Living Castles”, a koji se provodi u okviru programa “Interreg V-A Slovenija – Hrvatska”, financiranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj, počinje u atriju u 21.30 sati. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba