IMAMO 700.000 DOZA CJEPIVA VIŠKA: Premijer župane na sastanku tražio da razmisle kako dati impuls da se ubrza cijepljenje, a krapinsko – zagorski brzo se dosjetio:

KOLAR: Tko se cijepi, dobije kartu za besplatno kupanje u jednim od naših zagorskih toplica! PETEK: Ideja se još razmatra, u pregovorima smo s termama

Objavljeno: 10.06.2021. Alen Brodar

Na sastanku premijera Plenkovića sa svim županima, gradonačelnikom Zagreba predstavnicima Udruge gradova u RH i Hrvatske zajednice općina, održanom u utorak, između ostalog bilo je riječi i o daljnjoj dinamici procesa cijepljenja građanstva protiv koronavirusa.

Pečeni volovi

Hrvatska naime, nakon što je bila nestašica, sada ima 700.000 doza cjepiva viška. RTL piše kako će od ponedjeljka sela obilaziti COVID autobusi u kojima će se moći cijepiti tko želi, a u Splitu, tko se cijepi – može besplatno na jednu predstavu u HNK. Amerikanci, primjerice tako imaju lutriju, dijele čak i jointove, stipendije studentima, čak i pištolje, a u Srbiji su isto pokušali s dinarima i pečenim volovima. Premijer je stoga županima na spomenutom sastanku rekao da očekuje od njih da daju impuls da se sve ubrza, jer iskristalizirala se potreba za poticanjem građanstva da se cijepe, kako bi se na jesen ponovno izbjegli crni scenariji, ali i kako bi sezona trajala što duže.

Krapinsko – zagorski župan Željko Kolar brzo se dosjetio:

– Tko se cijepi, dobije kartu za besplatno kupanje u jednim od naših zagorskih toplica – kazao je Kolar u javljanju za RTL direkt.

Upitali smo stoga njegovu zamjenicu i načelnicu Stožera civilne zaštite KZŽ kako je točno župan Kolar zamislio.

Tko će platiti?

– Pa nakon sastanka s premijerom, svaki župan je počeo razmišljati koje ima resurse i što bi eventualno bilo interesantno ljudima, da bi se išli cijepiti. Jedna od ideja da se ljudima ponude ulaznice za naše toplice. Ta ideja se još razmatra i u fazi smo pregovora s gospodarskim subjektima, odnosno termama. Svjesni smo toga da to možda nije fer prema onima koji su se već cijepili, međutim, moramo nekako potaknuti i ostatak stanovništva da se odluče na taj korak bitan za sve nas – pojasnila nam je načelnica Petek.

Na naš upit tko će financirati karte za kupališta, odnosno hoće li se to plaćati iz županijskog proračuna, ili će se s termama ispregovarati da one ‘doniraju’ te karte, kazala nam je da je sve još otvoreno.

– To je stvar pregovora, vjerujem da će se, ako se postigne dogovor, u jednom dijelu Županija sigurno uključiti – zaključila je Petek.  

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba