U Krapinskim Toplicama obilježena je 175. godišnjica školstva

“Središte i polazište nastavnog tijeka kroz sve ove godine, kao što znate i vidite, ste vi učenici – vaše potrebe, interesi i nadarenost”

Objavljeno: 09.06.2021. Alen Brodar

U Krapinskim Toplicama obilježena je 175. godišnjica školstva. Svečanost povodom obljetnice održana je u OŠ Krapinske Toplice a događanju je nazočila i zamjenica župana Jasna Petek, inače i  sama iz Krapinskih Toplica. 

Nije bilo jednostavno

– Nije bilo jednostavno raditi posljednjih godinu i pol, kad ste zbog pandemije malo bili u školi, pa ste malo bili online. Znam da nije bilo jednostavno vama, djeco, ali zasigurno nije bilo jednostavno ni vašim učiteljicama i učiteljima. Stoga jedna velika čestitka na uspješnoj školskoj godini i vama, i vašim učiteljicama i učiteljima – rekla je zamjenica Petek koja je potom uručila zahvalnicu Krapinsko – zagorske županije povodom 175. obljetnice školstva u Krapinskim Toplicama te za predan rad u obrazovanju kao jamstvu napretka i uspjeha društva u cjelini, koju je preuzeo ravnatelj škole Samson Štibohar.

On je istaknuo zadovoljstvo što je zgrada škole nakon potresa, koji ju je znatno oštetio, sada,  zahvaljujući Krapinsko – zagorskoj županiji, u potpunosti obnovljena i potpuno moderno i tehnološki opremljena te prilagođena uvjetima rada u pandemijskom vremenu.

Na tome je posebno zahvalio županu Željku Kolaru, kao i zamjenici Jasni Petek. 

– Središte i polazište nastavnog tijeka, kao što znate i vidite, ste vi učenici, vaše potrebe, interesi i nadarenost. S time, preko vas i preko medija, želimo upoznati vaše roditelje, prijatelje naše škole, partnere, donatore i sve one koji nas podupiru u našem radu, da je ovaj rad plemenit jer rezultat nikad ne izostaje – rekao je ravnatelj Štibohar.

Ponos Općine

 Okupljenima se obratila i načelnica Krapinskih Toplica Gordana Jureković. 

– Danas želim posebno zahvaliti učiteljima i svim djelatnicima škole na dodatno uloženim naporima u ovo pandemijsko vrijeme, da bi se nastava mogla održati prema planu i programu. Hvala i svim učenicima. Želim istaknuti da je Općina izrazito ponosna na svu ovu marljivu djecu i na sve njihove uspjehe – rekla je načelnica Jureković te naglasila kako će Općina, ali i ona osobno, uvijek davati školi podršku u svemu što će biti potrebno, u sklopu njenih mogućnosti i ovlasti.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba