U Kninu za sutra proglašen Dan žalosti

PROTIV OCA PODIGNUTA KAZNENA PRIJAVA: “Prema svom djetetu je grubo zanemario roditeljsku dužnost te time prouzročio njegovu smrt”

Objavljeno: 09.06.2021. zagorjeinternational

U Službi kriminalističke policije, Odjelu općeg kriminaliteta, dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 34-godišnjakom osumnjičenim za zanemarivanje i zloporabu djetetovih prava sa smrtnom posljedicom.
Utvrđeno je da je osumnjičeni 8. lipnja u jutarnjim satima u Kninu neodgovornim postupanjeprema svom djetetu grubo zanemario roditeljsku dužnost te time prouzročio njegovu smrt. 
– Osumnjičeni je, uz kaznenu prijavu Županijskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, predan pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave – rekao je Šime Pavić, glasnogovornik šibenske policije.
– Grad Knin proglašava četvrtak, 10. lipnja 2021., Danom žalosti na svom područjuu povodu tragičnog stradanja petogodišnjeg dječaka koji je nesretnim slučajem izgubio život 8. lipnja 2021. godine. Dan žalosti obilježit će se spuštanjem zastava Republike Hrvatske i Grada Knina na pola koplja na zgradi gradske uprave Grada Knina, kao i na ostalim zgradama u kojima je sjedište pravnih osoba ili fizičkih osoba koje obavljaju samostalnu djelatnost. Tijekom Dana žalosti neće se održavati programi i događaji sa zabavnim obilježjima. Pozivaju se pravne i fizičke osobe koje obavljaju ugostiteljsku djelatnost da svoje poslove obavljaju primjereno Danu žalosti – istaknuli su iz Grada Knina.
Podsjetimo, u zaključanom autu na parkiralištu u Kninu je u utorak umro petogodišnji dječak. Otac, majka i dječak ujutro su od kuće krenuli automobilom. Otac, inače vojnik u gardijskoj postrojbi smještenoj u Kninu, majku je odvezao na posao, a potom je, prije nego što ode na posao, trebao odvesti sina u vrtić. Međutim, čini se da je zaboravio na njega jer je dječak zaspao. U vrtiću ga nije ostavio. Dječak je ostao na stražnjem sjedištu automobila, zaključan. Temperatura je u Kninu u utorak išla preko 28 stupnja Celzijevih u hladu. Oko 15 sati majka je došla po dječaka u vrtić, ali tamo ga nije bilo. Teta je rekla da u vrtić nije ni stigao. Majka je nazvala supruga, no on je bio uvjeren da je dječaka ostavio u vrtiću pa su se čak i pregledavale snimke nadzornih kamera. Kada je shvatio da dječak nije u vrtiću, otac je otrčao prema autu, otključao ga i pronašao sina bez svijesti. Pokušao ga je reanimirati, no dječaku više nije bilo spasa.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba