Premijer održao sastanak sa svim županima, gradonačelnikom Zagreba, predstavnicima Udruge gradova u RH i Hrvatske zajednice općina

PLENKOVIĆ: Nadam se da će ovakvi sastanci postati praksa, cilj nam je ravnomjeran razvoj i demografska revitalizacija Hrvatske

Objavljeno: 09.06.2021. AB

Krapinsko – zagorski župan Željko Kolar sudjelovao je u utorak u Zagrebu na sastanku predsjednika Vlade Andreja Plenkovića sa svim županima, gradonačelnikom Zagreba, predstavnicima Udruge gradova u RH i Hrvatske zajednice općina.

Prvi je to susret predsjednika Vlade s novoizabranim dužnosnicima regionalne i lokalne samouprave, na kojem je predstavljen okvir za nastavak partnerstva i suradnje Vlade s gradovima i županijama, kao i prioriteti Nacionalnog plana oporavka i otpornosti te novog višegodišnjeg financijskog okvira. Razgovaralo se i daljnjoj dinamici procesa cijepljenja te pripremama za turističku sezonu. Premijer Plenković je izrazio nadu da će ovakvi sastanci postati praksa te kao temeljni cilj naveo ravnomjeran razvoj Hrvatske i demografsku revitalizaciju zemlje. Osvrnuo se i na prošlu pandemijsku godinu i na potrese, istaknuvši da je pandemija stajala Hrvatsku više od 32 milijarde kuna, a procijenjena šteta od potresa je 128 milijardi kuna te je obnovu od potresa i ubrzanje procesa cijepljenja izdvojio kao najvažnije zadaće.

Varaždinski župan Anđelko Stričak je po prvi puta kao župan sudjelovao ovakvom sastanku te je istaknuo kako je suradnja središnje vlasti i županija, gradova i općina iznimno važna za razvoj cijele države.

-Veseli me daljnja suradnja s Vladom, ali i s kolegama županima jer imamo zajednički cilj, a to je  realizacija i provedba projekata koji idu u korist naših građana – zaključio je Stričak.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba