Osnovnoškolci i srednjoškolci, prijavite se za 20. Sportske igre učenika

Zaigrajte futsal, odbojku i druge sportove, a 450 najuspješnijih putuje na trodnevnu završnicu u Krapinske Toplice

Objavljeno: 05.06.2021. zagorjeinternational

Osnovnoškolci i srednjoškolci i ovog će ljeta moći uživati u u Aquae Vivae Sportskim igrama učenika, koje će doživjeti jubilarno 20. izdanje. Prijavite se za najmasovniju sportsku manifestaciju u Krapinsko – zagorskoj županiji putem internetske stranice www.sportskeigre.hr, do 18. lipnja. Zaigrajte futsal i odbojku, natječite se u crossu, biciklizmu, igrama na vodi, ili jednostavno budite dio navijačke skupine.  

Čak 450 najuspješnijih učenika besplatno putuje na trodnevnu veliku završnicu u Aquae Vivae u Krapinske Toplice.

Organizator manifestacije je Društvo sportskih igara učenika, a pomoći će i suorganizatori: Društvo Crvenog križa KZŽ, Košarkaški klub Krapina, Planinarsko društvo Strahinjčica Krapina, Rukometni klub Zagorec Krapina, Sportsko društvo Ku-ku-ri-ku, Sportsko krapinsko akademsko društvo, Stolno teniski klub Zagorec Krapina, Šahovski klub Krapina i Teniski klub Zagorec Krapina.

Iz Društva sportskih igara učenika kažu kako se radi o najvećoj sportskoj amaterskoj manifestaciji za djecu i mlade u Krapinsko – zagorskoj županiji, s misijom unaprjeđenja aktivnog provođenja slobodnog vremena, promocije fair playa, prijateljstva, solidarnosti, tolerancije i zdravih stilova života.

Osnovni cilj je uključivanje što većeg broja djece i mladeži predškolske i školske populacije, kako bi za vrijeme praznika što kvalitetnije organizirano proveli slobodno vrijeme, bez obzira na to što možda nisu uspješni u nekom sportu ili nisu aktivni članovi nekog sportskog kluba. Na taj način želi im se omogućiti kontinuirani nastavak tjelesne aktivnosti i kad nisu uključeni u obvezni plan i program tjelesnog i zdravstvenog odgojno – obrazovnog područja, a sve uz stručno vodstvo kineziologa.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba