Članovi Zajednice udruga branitelja KZŽ svome ratnog kolegi, koji se u Zagorje doselio nakon što mu je u potresu oštećena kuća, poklonili grijač vode

“Miran Kobale susjed je kakvog bi vjerojatno svatko poželio. U ratu je bio izuzetno srčan i hrabar, uzor nama mlađima”

Objavljeno: 04.06.2021. zagorjeinternational

Skupina branitelja u okviru Zajednice udruga branitelja Krapinsko – zagorske županije, u četvrtak je posjetila svoga ratnog kolegu Mirana Kobalea, koji je svoju životnu priču nedavno podijelio i s našim čitateljima.
Branitelji su mu uručili grijač vode koji mu je neophodan za koliko – toliko normalniji život.
Podsjetimo, Kobale je dragovoljac Domovinskog rata rođen u Sloveniji. U Domovinskom je ratu izgubio nogu. Od završetka rata živio je u Knezovljanima kod Hrvatske Kostajnice, ali je njegova kuća teško stradala u nedavnom potresu. Poželio je živjeti u Zagorju, a pritom su mu pomogli i kolege iz Slovenije, donacijom metalne stambene jedinice te Općina Hum na Sutli, ustupanjem uređenog zemljišta s priključkom vode i struje.
Kako doznajemo od Mladena Ptičara, predsjednika udruga branitelja KZŽ, inicijativu za preseljenje svoga ratnog kolege iz Knezovljana u Hum na Sutli pokrenula je upravo spomenuta Zajednica. Stambena jedinca dar je organizacije “Zveze veteranov rata Slovenije“, a veliku zaslugu imao je i Časnički zbog Hrvatsko zagorje.


– Miran Kobale je jedna vrlo skromna, tiha i povučena osoba, susjed kakvog bi vjerojatno svatko poželio. U ratu je bio izuzetno srčan i hrabar, nama mlađima na neki način i uzor. Uz njega smo se osjećali hrabrije i sigurnije. Njegova hrabrost i srčanost dala je danak u tome da je stajući na nagaznu minu, ostao bez potkoljenice – kaže Ptičar, Miranov suborac u istočnoj Slavoniji.

Ističe i kako je sljedeći korak nabava još jedne modularne stambene jedinice, kako bi uvjeti života njihova ratnog kolege bili još bolji. (dl)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba