Uz Svjetski dan multiple skleroze, održana godišnja skupština Društva MS-a KZŽ, na kojoj je predstavljena i besplatna aplikacija "MS Zona":

Putem mobitela razmjenjujte iskustva, potražite mišljenje stručnjaka, prijavljujte se na događaje Društva i budite uvijek u toku s aktualnostima

Objavljeno: 01.06.2021. zagorjeinternational

Svibanj je mjesec niza aktivnosti u Društvu multiple skleroze Krapinsko – zagorske županije. Naravno, među najvažnije značajne datume spada Svjetski dan multiple skleroze, koji za ciljeve ima primarno podizanje svijesti o ovoj bolesti kao globalnom problemu, o važnosti pružanja odgovarajuće pomoći oboljelima i podrške njihovim obiteljima te naglašavanje potrebe za većom suradnjom u istraživanju ove bolesti na međunarodnoj razini.
Društvo multiple skleroze KZŽ i dalje ima najveći broj članova u odnosu na ukupan broj stanovnika, u usporedbi s ostalim županijama i Gradom Zagrebom, a KZŽ je i dalje na vrhu po udjelu osoba s invaliditetom u ukupnom stanovništvu. Stoga je posve jasno da je potreba jako puno, pa se kroz projekte i programe nastoji maksimalno osigurati usluge i sadržaje prema potrebama korisnika.
Posljednjeg dana u svibnju članovi Društva održali su redovnu godišnju skupštinu, na kojoj su predstavljene i usvojene manje izmjene Statuta, prihvaćen financijski izvještaj i plan za naredno razdoblje, operativni program te izvještaj o radu. Upravo iz njega je vidljivo da Društvo u ovom trenutku ima čak 34 zaposlene osobe te da je u izvještajnom razdoblju provelo ili još uvijek provodi 16 projekata financiranih iz ESF-a, resornih ministarstava te regionalne i lokalne samouprave.

Zahvaljujući tim projektima i programima, kontinuirano se osigurava podrška najosjetljivijim skupinama društva – oboljelima od MS-a, odnosno osobama s invaliditetom i učenicima s teškoćama, kroz pružanje osobne asistencije ili podrške u nastavi, rehabilitacije, psihosocijalne podrške te niza raznovrsnih radionica i predavanja.
Jedan od iznimno značajnih višegodišnjih programa je program RES, koji u potpunosti financira Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike. Njime se omogućuje psihosocijalna podrška, rehabilitacija u sjedištu i na terenu, predavanja stručnjaka, različite radionice, a među inovacije nedvojbeno spada besplatna aplikacija za mobitele, koje je i predstavljena na završnoj konferenciji prve godine programa. Aplikacija se zone MS Zona i besplatna je za sve korisnike. Aplikaciju mogu koristiti osobe koje se prvotno registriraju, neovisno o tome jesu li članovi Društva ili ne, osobe oboljele od multiple skleroze ili ne. Aplikacija nudi vijesti o svim aktivnostima na programu i događajima na tjednoj bazi. Također, svi zainteresirani moći će se prijaviti na događaje putem mobilne aplikacije, te će u svakom trenutku imati uvid koliko osoba je prijavljeno, a dobit će i podsjetnik da su se prijavili.
Aplikacija kroz Forum nudi razmjenu iskustava između članova i članica, između volontera te ostalih zainteresiranih osoba, ali i mogućnost postavljanja pitanja vezanih uz liječenje svim stručnjacima s kojima Društvo surađuje. Isto tako, putem foruma moći ćete u svakom trenutku dobiti informacije vezane uz učlanjenje u društvo te ostale korisne informacije vezano uz ostvarivanje prava. Mobilna aplikacija sadrži i poveznice na službene internetske stranice Društva, društvene mreže i YouTube kanal Društva.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba