JEDVA DOČEKALI POPUŠTANJE MJERA: Krapinski umirovljenici povodom Dana državnosti hodočastili u Mariju Bistricu

Pomolili se za domovinu i članove svojih obitelji, a onda si dali oduška uz glazbu i ples, uz želju da se čim prije ponovno druže

Objavljeno: 01.06.2021. zagorjeinternational

Blago popuštanje epidemioloških mjera prvi su iskoristili članovi Udruge umirovljenika Krapina, koji su Dan državnosti obilježili hodočašćem u Mariju Bistricu. Tamo su se pomolili za domovinu, za zdravlje članova obitelji te da i njih i dalje štiti zagovor Majke Božje Bistričke.
U proteklih nekoliko mjeseci, ističu, to je bilo najmasovnije okupljanje umirovljenika. Kažu da si to mogu priuštiti jer su najsigurnija dobna skupina – u odnosu na njih ni jedna dobna skupine nije tako procijepljena.

– Nakon svega su si krapinski penzioneri, zapravo penzionerke, jer njih je puno više, nakon objeda dali oduška uz muziku i ples. Kolika je čežnja za vraćanje doživljaja starih dobrih vremena, pokazala je već prva plesna runda. Sveukupno, bio je to lijepo provedeni dan. Na rastanku svi su izrazili želju da se što prije organizira neko novo druženje koja nam jako fale. Vodstvo udruge dobilo je zadatak, kojeg će nastojati što skorije odraditi na zadovoljstvo svih – ističu iz Udruge umirovljenika, koja je inače ove godine imala još aktivnosti, kao što su održavanja nekoliko predavanja i tečajeva te izlet na Plitvička jezera.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba