HDZ-ov kandidat za načelnika Bedekovčine Željko Odak pomirio se s tijesnim porazom, no nije s kršenjem predizborne šutnje

“Kad policija utvrdi počinitelja, vidjet ćemo kako je povezan s mojim protukandidatom, a ja ću ga tužiti za narušavanje ugleda, naknadu štete i duševne boli”

Objavljeno: 01.06.2021. zagorjeinternational

Kandidat HDZ-a za načelnika Bedekovčine Željko Odak, budući da je u drugom krugu od Darka Bana (SDP) izgubio sa samo 17 glasova razlike (Ban 1662, Odak 1645), i s obzirom na činjenicu da su bila 63 nevažeća listića, tražio je uvid u listiće i ponovno prebrojavanje.

Ne može dokazati

– Pregledali smo sve listiće, i prije svega, rezultat izbora je kakav je, i nije sporan. Što se tiče listića, ima jedan koji je možda stavljen među važeće i bilo je još šest nevažećih za koje se ne može utvrditi da li smo obojica zaokruženi od glasača ili je to učinjeno naknadno. To ne možemo dokazati, odnosno, mogao bi možda dokazati grafolog, međutim to ne bi ni promijenilo rezultat izbora. Također, jedan je listić nedostajao, valjda ga je glasač ponio sa sobom. Ostalo je bilo više – manje OK, to su ti rezultati izbora koji jesu. Razgovarat ću još s ljudima u stranci, no ne vjerujem da ćemo nešto poduzimati – kazao nam je Odak, pa dodao da se s jednom stvari ipak neće pomiriti.

Kaznena prijava

– Grubo se kršila izborna šutnja na Facebooku. Netko je s lažnog profila objavio moju fotografiju s plakata, na kojoj su pisale stvarno ružne stvari o meni, mom porijeklu i radu. Prijavili smo to Županijskom izbornom povjerenstvu koje je obavijestilo policiju, koja sada istražuje tko stoji iza tog lažnog profila. Smatram da mi je ta objava, osim duševnih boli, nanijela i izravnu štetu na izborima, budući da sam izgubio s tako malom razlikom, a tu su objavu SDP-ovci i njihovi simpatizeri dijelili na društvenim mrežama, na Facebooku i Instagramu. Kad policija utvrdi počinitelja, vidjet ćemo koliko je povezan s mojim protukandidatom i nadam se da će Općinsko izborno povjerenstvo protiv njega podnijeti kaznenu prijavu. I ja ću podnijeti i svoju osobnu prijavu te tužbu za narušavanje ugleda, naknadu štete i za duševne boli – zaključio je Odak.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba