Na županijskoj cesti Bedekovčina - Orehovica u tijeku je gradnja novog mosta vrijednog 635.000 kuna

“Nakon što se konstituira Skupština KZŽ, Županija i ŽUC morat će se zadužiti 30 milijuna kuna kako bi se sanirale županijske ceste”

Objavljeno: 31.05.2021. zagorjeinternational

Na županijskoj cesti Ž2165 Bedekovčina – Orehovica u tijeku je gradnja novog mosta vrijednog 635.000 kuna. Ravnatelj Županijske uprave za ceste KZŽ Stjepan Sirovec prilikom obilaska radova istaknuo je da će novi propust biti armirano – betonske konstrukcije, a trebao bi biti završen u srpnju ove godine. Također je dodao da je u tijeku priprema projektno – tehničke dokumentacije za sanaciju propusta na potezu županijske ceste Križanče – Mirkovec.

Krapinsko – zagorski župan Željko Kolar dodao je kako je s 3,2 milijuna kuna za četiri ovakva propusta i sanaciju kritičnih točaka, zatim 6,7 milijuna kuna za modernizaciju i novi asfaltni sloj, te skoro četiri milijuna kuna za klizišta, riječ o ukupno 13 milijuna kuna investicija.

– Ostatak proračuna je vezan za održavanje i zimsku službu. Nadam se da će nam vremenski uvjeti  dozvoliti da kroz lipanj, srpanj i kolovoz završimo sva ta četiri propusta, jer ovdje moramo napraviti prvo jednu ‘premosnicu’, po kojoj će se lokalno stanovništvo voziti sljedećih mjesec i pol dana –objasnio je Kolar.

 Saborski zastupnik Siniša Hajdaš Dončić, koji je također biti u obilasku radova, najavo je da će se, nakon što se konstituira Županijska skupština, Krapinsko – zagorska županija i ŽUC kreditno zadužiti za 30 milijuna kuna, kako bi mogli sanirati županijske ceste, jer je “sustav sufinanciranja lokalnih cesta u državi krajnje nepravedan”.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba